Antena Meniu Search
x

Oraşul din România care construieşte "un zid mai scump decăt o autostradă": investiţie de 85 de milioane de lei

Un zid de beton de doar 1,27 kilometri lungime va costa aproape 85 de milioane de lei. Proiectul a fost deja aprobat şi urmează că în 6 luni construcţia să fie ridicată.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 10:10

Oraşul din România care construieşte "un zid mai scump decăt o autostradă": investiţie de 85 de milioane de lei
- Profimedia - imagine ilustrativă

Consilierii din Ploieşti au adoptat în cursul săptămânii trecute proiectul privind ridicarea unui zid de 1,27 kilometri pe malul râului Teleajen. Scopul construcţiei ar fi acelea de a proteja un depozit de deşeuri care este închis de peste 10 ani.

Planul B costa chiar mai mult

"Un zid mai scump decât o autostradă", scriu jurnaliştii de la Observatorul Prahovean care prezintă şi detaliile proiectului. Astfel, de realizarea lucrării se va ocupa firma Turvyk Investements, iar banii vor proveni din bugetul local, nu din fonduri europene. Zidul va avea o fundaţie de un metru, o lăţime de 3,5 metri şi o înălţime de 3,5 metri.

Articolul continuă după reclamă

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 84.491.231 de lei. Ceea ce înseamnă că un metru liniar de zid va costa 66.528 de lei, adică peste 13.000 de euro. Comparativ, pentru Autostrada A7, aşa-numita Autostradă a Moldovei, Ministerul Transporturilor plăteşte 1,25 miliarde de lei pentru 28,35 kilometri, rezultând un cost mai mic per metru liniar construit.

Consilierii ploieşteni au avut şi un plan de rezervă înainte de aproba ridicarea zidului: folosirea gabioanelor. S-a renunţat rapid la această idee pentru că preţul ar fi fost chiar mai ridicat: 90,5 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri economice » Oraşul din România care construieşte "un zid mai scump decăt o autostradă": investiţie de 85 de milioane de lei