Antena Meniu Search
x

Orașul din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale

 Autoritățile din Drobeta Turnu Severin vor să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale. „Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră, a tuturor”, anunță primarul.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 17:45

Orașul din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale
trotinetele electrice - Inquam Photos / Octav Ganea

Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, anunță că în ședința de vineri, 30 iulie, se va decide interzicerea circulației trotinetelor electrice în zonele exclusiv pietonale și de promenadă, potrivit Mediafax.

Potrivit primarului, au existat, în ultima perioadă, foarte multe sesizări că tinerii care folosesc trotinetele electrice nu respectă deloc regulile de deplasare, conduc cu viteză și au fost dese situațiile în care au lovit trecătorii.

„Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condițiile de deplasare pentru a evita accidentele. Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înțelege le vom confisca trotinetele”, spune Marius Screciu.

Luna trecută, o tânără din Bucureşti, care mergea pe trotuar, a fost spulberată de un bărbat cu o trotinetă electrică şi a ajuns în stare gravă la spital. Deşi legislaţia spune că locul acestui mijloc de transport e pe benzile special amenajate sau pe şosea, posesorii de trotinete circulă fără probleme cu ele pe trotuare. În rapoartele poliţiei au fost consemnate în ultimii 3 ani aproape 200 de accidente în care au fost implicate trotinete. 

În acest moment, legislaţia spune pe unde pot circula trotinetele, dar nu spune clar că pe trotuar nu au voie.   "Cu trotineta sau cu bicicleta ne vom deplasa pe pista pentru biciclete. E vital, acolo unde există, să facem lucrul acesta. Este chiar obligatoriu, însă sunt zone din Capitală unde nu avem pistă pentru biciclete, aşadar, conducătorii de trotinete, respectiv de biciclete se vor deplasa pe partea carosabilă", transmite Brigada Rutieră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Orașul din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale