Antena Meniu Search
x

Video Ordonanţă de urgenţă privind scandalul "azilele groazei". Guvernul va decide împreună cu ONG-urile o reformă a sistemului de asistenţă socială

Mai multe ONG-uri au fost chemate astăzi la Guven, de către premier, pentru a discuta despre reforma sistemului de asistenţă socială, în contextul azilelor groazei. Marcel Ciolacu așteaptă propuneri pentru ordonanța de urgență care trebuie sa fie gata până pe 31 august. 

de Adrian Obreja

la 31.07.2023, 09:04

Vezi și

În urma scandalului azilelor groazei, premierul României a spus că trebuie desfiinţate anumite instituţii care nu îşi fac treaba şi că trebuie regândit sistemul de autorizare şi de control al acestor centre pentru bătrâni. Tot premierul a spus că trebuie înăsprite pedepsele pentru cei care încalcă regulile, ceea ce înseamnă că ar putea duce la modificarea codului penal, dar pentru asta trebuie parcurşi anumiţi paşi ceea ce reprezintă un proces de durată.

Cu ce propuneri vine Guvernul

În acelaşi timp, corpul de control al premierului a mers deja în control la câteva instituţii ale statului care au atribuţii în ceea ce priveşte autorizarea şi verificarea acestor centre pentru bătrâni. Pentru a verifica cât de bine îşi fac treaba angajaţii, şi ministrul Muncii a venit cu propunerea de a fi schimbat total sistemul de licenţiere, să nu mai fie permisă licenţierea provizorie succesivă şi să nu mai fie permisă licenţierea fără o vizită clară în teren. Tot ministrul Muncii a vehiculat ideea existenţei unor inspectori sub acoperire în viitor pentru a verifica foarte clar activitatea din astfel de centre pentru bătrâni.

Despre toate aceste idei şi propuneri se va discuta astăzi în decizia de la Guvern, acolo unde sunt invitaţi mai mulţi reprezentanţi ai ONG-urilor, asta pentru a putea fi întocmită cât mai clar, corect şi eficient această ordonanţă de urgenţă, care trebuie să fie gata până la finalul lunii august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ordonanţă de urgenţă privind scandalul "azilele groazei". Guvernul va decide împreună cu ONG-urile o reformă a sistemului de asistenţă socială