Antena Meniu Search
x

Video Ortoped român, acuzat că ar fi supus zeci de persoane, inclusiv minori, la intervenţii medicale inutile pentru plăcerea lui sexuală, în UK

Un medic ortoped român este în mijlocul unui scandal enorm în Marea Britanie. Autorităţile de la Londra îl acuză că ar fi supus unor proceduri medicale inutile zeci de britanci, inclusiv minori, pentru plăcerea lui sexuală, timp de mai mulţi ani, cât a lucrat în Regat. Acum, doctorul lucrează la cel mai mare spital din Cluj-Napoca şi colaborează cu o clinică particulară. 

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 20:49

Vezi și

Doctorul român, care a lucrat într-un spital din sudul Regatului până la începutul anului 2021, a fost retras din registrul medicilor din Marea Britanie. Decizia a fost luată după mai multe reclamaţii făcute de pacienţi. Un tată l-a reclamat pe ortoped pentru că i-a ţinut copilul prea mult în cabinet până i-a pus un supozitor. 

Printre victime se numără şi minori

"(...) Comportamentul doctorului era motivat sexual. El a supus pacienții la proceduri inutile, invazive și intime pentru propria sa satisfacţie sexuală. (...) Tribunalul a fost de părere că există un risc pentru siguranța pacienților dacă doctorului i se permite să continue nerestricționat practica medicală."

Decizia, care nu este definitivă, a fost transmisă şi autorităţilor din România. 

Pe acelaşi subiect

Dan Coriu, preşedinte Colegiu Medicilor România: În urmă cu două ore am primit o notificare oficială din partea Colegiului Medicilor din Marea Britanie. În notificare se precizează că el este suspendat din registrul medicilor din UK şi Se aşteaptă un termen de 28 de zile pentru apel. Când vom avea decizia definitivă se va analiza şi probabil va intra în comisia de disciplină teritorială, după care va urma comisia de disciplină superioară la Bucureşti.

Ortopedul este angajat, în prezent, la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca 

Medicul este angajat de doi ani la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca, Şefii lui spun că nu au motive să îl dea afară, deocamdată. 

Dorel Danciu, Spitalul Judeţean Cluj: Nu avem ce să îi reproşăm profesional şi nu a ridicat probleme din punctul de vedere al conduitei, al relaţiei cu pacienţii, care să ne ducă la gândul la un comportament deviant. Nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Ne aşteptăm ca în cursul zilei de mâine sau zilele următoare să se ia o decizie. 

Ortopedul are contract şi cu o clinică privată din Cluj-Napoca. Reporterii Observator nu au reuşit să ia legătura cu doctorul.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Reprezentanţii clinicii private ne-au transmis faptul că începând de astăzi au suspendat activitatea medicului la cabinet, care oferea acolo consultaţii de ortopedie şi traumatologie. Mai mult decât atât, au deschis propria anchetă. 

Anchetat de şefii lui din Marea Britanie în legătură cu acuzaţiile, doctorul român a explicat că practicile sale medicale sunt acceptate în România şi că singurul lui scop era să fie fie sigur că bolnavii sunt trataţi corespunzător. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ortoped român, acuzat că ar fi supus zeci de persoane, inclusiv minori, la intervenţii medicale inutile pentru plăcerea lui sexuală, în UK