Antena Meniu Search
x

Falşi pacienţi umblă prin spitale ca să prindă medicii şpăgari. Operaţiunea sub acoperire a ministrului Sănătăţii dă rezultate

Falşii pacienţi, operaţiunea sub acoperire a ministerului Sănătăţii, a fost anunţată ca parte din strategia de combatere a corupţiei în sistemul medical.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.07.2019, 14:27

Falşi pacienţi umblă prin spitale ca să prindă medicii şpăgari. Operaţiunea sub acoperire a ministrului Sănătăţii dă rezultate - Profi Media

Falşii pacienţi, operaţiunea sub acoperire a ministerului Sănătăţii, a fost anunţată ca parte din strategia de combatere a corupţiei în sistemul medical.

Scopul acestei operaţiuni ar fi identificarea personalului medical care primeşte sau cere şpagă de la pacienţi, sub orice formă ar fi ea. Iată că ministrul Pintea a anunţat primul angajat dat afară prin metoda pacientului fals.

Falşi pacienţi umblă prin spitale ca să prindă medicii şpăgari

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a anunţat că metoda "Falsul pacient" a dat deja primele rezultate, după doar o zi de la declanşarea operaţiunii, scrie stiripesurse.ro, un anagajat din sistemul medical fiind deja dat afară din unitatea spitalicească.

"Nu este o idee a mea. Este o parte a strategiei anticorupție pe care trebuie să o implementăm. Deja am început să facem verificări. Avem exemple negative deja. Exemplul pe care pot să vi-l dau este a unui pacient care a mers la spital pentru o fișă medicală pentru permis auto și a plătit analizele și o taxă de celeritate cerută din partea personalului medical auxiliar. Începând de acum trei săptămâni în urmă am făcut primul astfel de control. Vă pot spune că în acest moment o persoană a părăsit spitalul, am făcut doar cinci acțiuni până acum. Este o parte a strategiei anticorupție. Atunci când pacientul este nemulțumit de actul medical, trebuie să luăm măsuri", a precizat ministrul Pintea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Falşi pacienţi umblă prin spitale ca să prindă medicii şpăgari. Operaţiunea sub acoperire a ministrului Sănătăţii dă rezultate