Antena Meniu Search
x

Video Pacienţi trataţi inuman, puși să stea câte doi în pat și să aducă medicamente de acasă. Un consilier local denunță condiții de coșmar la Spitalul din Drăgășani

Acuzaţii grave, din partea unui consilier local, la adresa conducerii unui spital din Vâlcea. Alesul a publicat pe internet o serie de imagini prin care vrea să demonstreze că pacienţii din Drăgăşani sunt trataţi în condiţii inumane. Primarul localităţii şi managerul spitalului neagă acuzaţiile şi spun că investesc bani mulţi pentru reabilitarea unităţii medicale.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 08:29

Vezi și

Tot scandalul a început, după ce un consilier acuza, în câteva postări pe internet, faptul că pacienţii spitalului din Drăgășani sunt tratați în condiții inumane. Bărbatul susţinea că, în unele cazuri, bolnavii erau nevoiţi să stea chiar și câte doi în pat sau obligaţi să vină cu medicamentele de acasă. Edilul localităţii neagă vehement şi spune că la Drăgășani se investește în sănătate. Spitalul este în plin proces de reabilitare și modernizare, iar prin urmare situaţia nu este atât de gravă.

Cristian Nedelcu, primar Drăgăşani: Nu există dovezi că toate pozele ar fi făcute din Spitalul Drăgăşani. Eu am stat de vorbă cu managerul spitalului şi îmi spune că sunt poze de acolo, care nu pot fi reconstituite, nu pot fi recunoscute în Spitalul Drăgăşani. 

Directorul interimar al spitalului a vorbit şi el despre condiţiile în care sunt trataţi pacienţii.

Alina Tălpălariu, manager interimar Spital Drăgăşani: Activitatea se desfăşoară în spaţiile care mai sunt încă funcţionale în afara celor aflate în reabilitare. De aceea, fără îndoială că am avut nişte impuneri legate de reducerea spaţiilor şi am încercat tot timpul să găsim un echilibru între necesităţile de internare. 

Pe acelaşi subiect

Inspectorii  DSP Vâlcea, la spitalul din Drăgăşani

În luna ianuarie a fost realizat un control al Direcției De Sănătate Publică Vâlcea în urma căruia a fost emis un proces verbal prin care unitatea medicală trebuia să efectueze remedierea neregulilor semnalate în termen de 30 de zile, pentru a primi autorizația de funcționare.

Amelia Pitiga, purtător de cuvânt D.S.P. Vâlcea: În zilele de 26 şi 27 ianuarie 2023, o echipă a DSP Vâlcea, din compartimentul supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile s-a deplasat la unitatea sanitară, în vederea întocmirii referatului de evaluare. Datorită neconformităţilor identificate şi menţionate în Procesul Verbal, s-a acordat un termen de 30 de zile pentru remediere.

Ieri, inspectorii  DSP Vâlcea s-au întors la spitalul din Drăgăşani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pacienţi trataţi inuman, puși să stea câte doi în pat și să aducă medicamente de acasă. Un consilier local denunță condiții de coșmar la Spitalul din Drăgășani