Video

Pacienții Covid din secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava pot fi vizitați de rude. Măsură unică în România

De Andreea Petrescu.
Publicat: 07.04.2021, 07:39.
Actualizat: 07.04.2021, 09:59

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava este singurul din ţară care permite vizitarea pacienţilor COVID aflaţi la Terapie Intensivă.

Pacienții în stare gravă din Spitalul de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, inclusiv cei din secția ATI-Covid, pot fi vizitați de membri ai familiei, cu respectarea unor condiții stricte pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că decizia a fost luată împreună cu medicul epidemiolog, încă de când a preluat mandatul pentru conducerea interimară a unității medicale, în luna iulie a anului trecut.

Vizită pe bază de cerere

Citește și:

Rudele pacienților internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgență din Suceava trebuie să completeze o cerere care să ajungă la directorul medical al spitalului astfel încât să se poată face programarea pentru ca o persoană din fiecare familie să își poată vizita rudele care sunt în stare gravă la ATI.

Se face această programare, după ce a fost făcută această cerere, după un program bine stabilit, astfel încât personalul medical să poată prelua aparținătorii, să-i poată prelua corespunzător. De altfel, aparținătorii sunt obligați să completeze și o declarație pe proprie răspundere că își asumă eventualitatea unei infectări odată ce ajunge într-o astfel de zonă.

Persoana poate sta acolo până la 15 minute. Au fost astfel de cereri, câte două pe zi. Și pe celelalte secții aparținătorii își pot vizita rudele, acolo fiind până la 15 cereri pe zi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.