Antena Meniu Search
x

Palatul Regal saudit, ţinta unui atac cu rachetă

Palatul Regal din Capitala Arabiei Saudite, Riad, a fost ţinta unui atac cu rachetă. Racheta balistică a fost lansată de rebelii houthi din Yemen.

Palatul regal din Capitala Arabiei Saudite a fost ţinta unui atac cu rachetă

Palatul Regal din Capitala Arabiei Saudite, Riad, a fost ţinta unui atac cu rachetă. Racheta balistică, lansată de rebelii houthi din Yemen, a fost interceptată şi doborâtă de forţele saudite.

Potrivit televiziunii de stat saudite, racheta care a avut ca ţintă Palatul Regal nu a provocat victime sau distrugeri. Într-o postare pe Twitter, un purtător de cuvânt la rebelilor Houthi din Yemen a confirmat lansarea. Potrivit declaraţiei, o rachetă balistică Volcano H-2 a avut ca ţintă Palatul Al-Yamama. 

Potrivit martorilor, un zgomot puternic a fost auzit în Riad, Capitala Arabiei Saudite şi o coloană de fum putea fi văzută de la distanţă. În momentul în care racheta a fost doborâtă, la Palatul Al-Yamama avea loc o întâlnire a liderilor saudiţi.

Trupele saudite, sprijinite de o coaliţie, au intervenit în Yemen în 2015, la un an după izbucnirea războiului civil. Coaliţia luptă împotriva rebelilor Houthi, de religie şiită, care ar fi sprijiniţi de Iran, conform acuzaţiilor lansate de Riad. Rebelii au mai lansat o rachetă către Arabia Saudită şi pe 7 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Palatul Regal saudit, ţinta unui atac cu rachetă