Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Panouri de avertizare pe Transfăgărăşan pentru turiștii care hrănesc urșii. Ce amenzi riscă cei care ignoră avertismentele autorităților 

Turiştii care hrănesc urşii de pe Transfăgărăşan vor fi atenţionaţi cu ajutorul unor panouri de avertizare că acest lucru este intrezis. 

de Alex Prunean

la 23.08.2024 , 08:43

Panourile de avertizare au fost trimise deja de Ministerul Mediului către CNAIR şi urmează să fie instalate pe Transfăgărăşan, în perioada următoare. Au fost alese câteva zone viziate frecvent de urşi, dar şi zone în care şoferii opresc pentru a fotografia aceste animale sălbatice.

Prin aceste panouri, participanţii la trafic vor fi înştiinţaţi că hrănirea urşilor cerşetori este interzisă, dar şi periculoasă. În prezent, cei care hrănesc urşii riscă amendă de până la 1.500 de lei, dar, dacă o plătesc în 48 de ore, nu scot din buzunar mai mult de 200 de lei.

Ministrul Mediului a transmis însă că se ia în calcul inclusiv modificarea legislaţiei, astfel că cei care nu respectă această măsură să fie amendaţi mult mai drastic. Vizitele urşilor cerşetori pe Transfăgărăşan au devenit deja o problemă destul de gravă, nu doar pentru că sunt o ameninţare pentru turiştii care aleg să-i hrănească, dar şi pentru traficul rutier.

Vezi și

Tocmai de aceea, în această vară s-a discutat inclusiv capturarea acestora şi relocarea într-un sanctuar, pentru că, dacă ar fi relocaţi într-o altă zonă sălbatică, spun specialiştii, tot spre zonele locuite s-ar îndrepta, fiind deja un comportament de care nu mai pot fi dezvăţaţi.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Panouri de avertizare pe Transfăgărăşan pentru turiștii care hrănesc urșii. Ce amenzi riscă cei care ignoră avertismentele autorităților