Meniu
Search
x

Reacția unui tânăr bolnav, care a fost îmbrățișat de Papa Francisc, la Iași

România a vibrat de emoţie, în cea mai frumoasă întâlnire a Papei Francisc cu poporul român. 150 de mii de oameni au transformat Iaşiul într-un oraş al iubirii. O mulţime copleşitoare l-a primit pe Suveranul Pontif în urale. Iar el a împărţit alinare.

De Redactia Observator la 02.06.2019, 00:05
Vezi și

România a vibrat de emoţie, în cea mai frumoasă întâlnire a Papei Francisc cu poporul român. 150 de mii de oameni au transformat Iaşiul într-un oraş al iubirii. O mulţime copleşitoare l-a primit pe Suveranul Pontif în urale. Iar el a împărţit alinare. A mângâiat sute de oameni în suferinţă şi a schimbat vieţi. "Când m-a îmbrăţişat Papa, am simţit că primesc îmbrăţişarea lui Dumnezeu​." Sunt cuvintele unui tânăr bolnav, care a primit binecuvântarea. 

Pe străzile oraşului Iaşi, au fost clipe mai presus de cuvinte. Din papamobil, un Dodge american alb, Sfântul Părinte a împărţit zâmbete şi binecuvântări.

Patru copii orfani îmbrăcaţi în port popular i-au oferit un buchet cu flori albe. Iar el le-a mulţumit printr-o caldă îmbrăţişare. Împreună, de mână, au păşit spre scena din faţa Palatului culturii din Iaşi.

Îmbrățișat de Papa Francisc

Sub semnul iubirii a stat toată vizita Sa din oraşul celor şapte coline. Cu doar câteva minute înainte, Suveranul Pontif a binecuvântat 800 de bătrâni şi bolnavi din toată Moldova în Catedrala „Sfânta Maria Regină". Plini de speranţă, oamenii au dat mâna cu Papa, care le-a oferit alinare celor în suferinţă. Printre ei, un tânăr cu tetrapareză spastică, imobilizat de 12 ani în cărucior cu rotile. Iosif i-a sărit papei în braţe, iar miomentul, spune el, i-a schimbat viaţa.

”Am simțit că îl îmbrățișez pe Dumnezeu”, a spus tânărul.

Mă bucur să știu că în această piață se află chipul familiei lui Dumnezeu. Să nu uiți lucrurile frumoase și prețioase pe care le-ai învățat în familie.

După București și Șumuleu Ciuc, și la Iași cerul s-a luminat când Suveranul Pontf a ajuns în mijlocul celor peste 150 de mii de pelerini. Cu patru ore înainte de sosirea Sfâmntului Părinte, s-au rupt norii peste mulţime, dar credincioşii nu s-au dat nicio clipă bătuţi.

Familie reunită pentru Papa Francisc

La Iaşi, Papa Francisc a unit zeci de mii de familii în jurul său.

”Cu siguranță, astăzi în cer se face sărbătoare, văzând atâția fii care au decis să stea împreună. când tinerii și bătrânii se întâlnesc, bunicilor nu le mai este teamă să viseze”, a spus Suveranul Pontif.

Cei 28 de membri ai familiei Bălan din Şipote nu s-au mai văzut de 3 ani. Cu toţii erau până mai ieri împrăştiaţi prin Italia, Belgia şi Republica Moldova.

” Visăm ca ei să își construiască viața fără să uite de unde au plecat. Visăm ca tot poporul nostru să nu uite”, spune Elisabeta.

Acum, şi-au reînnoit promisiunea că vor rămâne mereu uniţi.

”Toţi să fim uniţi! Nu se poate să fie unul care să supere pe altul”, spune Elisabeta.

”Îmi doresc să mă pot realiza în țara mea”

La 21 de ani, Eduard este unul dintre tinerii care au simţit că îndemnurile Papei le luminează drumul.

”Îmi doresc să mă pot realiza în țara mea fără să îmi caut împlinirea în alte colțuri ale lumii. Cum a spus şi el: trebuie să acţionăm acum, nu este doar viitorul, este şi prezentul şi trebuie să reacţionăm şi să fim susţinuţi”, spune Eduard.

La finalul unei zile istorice, am rămas cu mesajul care ne poate face mai buni: iubirea e viaţă.

"Atunci când nu se vor mai iubi oamenii deloc, cu adevărat, va fi sfârşitul lumii", spune Papa Francisc.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Reacția unui tânăr bolnav, care a fost îmbrățișat de Papa Francisc, la Iași