Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Paradă istorică în Bucureşti. În premieră, militarii răniţi în Afganistan au defilat pe sub Arcul de Triumf

Bucureştiul a vibrat sub paşii a mii de militari. Parada din Capitală a fost un triumf al Armatei Române. Şi o explozie de bucurie pentru zeci de mii de români. Pe un ger năprasnic, au privit cu lacrimi în ochi uriaşa desfăşurare de forţe.

de Redactia Observator

la 01.12.2018 , 21:09

Bucureştiul a vibrat sub paşii a mii de militari. Parada din Capitală a fost un triumf al Armatei Române. Şi o explozie de bucurie pentru zeci de mii de români. Pe un ger năprasnic, au privit cu lacrimi în ochi uriaşa desfăşurare de forţe.

La 100 de ani de la Marea Unire, România s-a reunit. Cu emoţie, mândrie şi speranţă. 

Cea mai spectaculoasă paradă militară din istorie a fost deschisă în premieră de aviaţia militară. Cu ochii aţintiţi spre cer, spectatorii au aplaudat cele 50 de aeronave care au survolat oraşul. 

Vezi și

Au fost ceremonii istorice, marcate de momente inedite. Pentru prima dată, militarii răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan au defilat, uniţi sub sacrificul trecutului.

De la tribuna oficială, înalţii demnitari au urmărit fiecare moment. Printre politicienii prezenţi au fost Viorica Dăncilă, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache. Chiar şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a făcut apariţia, deşi îşi anunţase absenţa cu câteva zile în urmă. La sosire, preşedintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu nimeni. Abia la final, i-a salutat. Apoi a făcut o baie de mulţime. 

Din public, generaţii întregi au îndurat frigul ca să vadă spectacolul. La ora 10, în Capitală, temperatura resimţită era de minus 10 grade.

În cel mai friguros 1 Decembrie de până acum, peste 30.000 de persoane sunt în Capitală şi asistă la parada militară. Şi deşi au mâinile îngheţate, oamenii ţin telefonul mobil cât mai sus, au bateria încărcată, pentru a surprinde cele mai bune instantanee cu tehnica militară.

Diaspora s-a întors, din nou, acasă. Cu lacrimi de bucurie, românii din străinătate şi-au sărbătorit ţara pe care o iubesc acum de la mii de kilometri distanţă. 

Ca să nu rateze nimic, unii au venit cu binocluri. Alţii, s-au urcat în copaci.

Ceremoniile din Capitală au fost umbrite de mai multe incidente. Câţiva protestatari au huduit jandarmii care au defilat. Patru dintre manifestanţi au fost ridicaţi din mulţime.

Parada militară din Capitală s-a încheiat înainte de ora prânzului. Vrăjiţi de spectacolul paradelor, românii s-au întors acasă, să sărbătorească în jurul meselor cei 100 de ani de România Mare.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Paradă istorică în Bucureşti. În premieră, militarii răniţi în Afganistan au defilat pe sub Arcul de Triumf