Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Părinţii unei fetiţe de 6 ani din Mehedinţi o acuză pe învăţătoare de discriminare. Cum s-ar fi purtat cu eleva în prima zi de şcoală

Caz revoltător la o instituţie de învăţământ din Mehedinţi! Părinţii unei fetiţe de 6 ani reclamă că micuţa a fost discriminată încă din prima zi de şcoală chiar de către învăţătoare. Motivele pentru care cadrul didactic a avut acest comportament sunt legate de etnia fetiţei.

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 08:48

Prima zi de şcoală a devenit ceva de neuitat atât pentru părinţii micuţei, cât şi pentru ea, dar nu în sensul bun al cuvântului. După ce nu a fost strigată la careu, minora a mers cu mama sa în sala de clasă, acolo unde învâţătoarea a avut un comportament nu tocmai potrivit funcţiei pe care o ocupă.

Părinţii aduc acuzaţii grave

"Doamna învăţător a început să zbiere, pe dânşii i-a scos afară din clasă, a avut un comportament neadecvat unui cadru didactic. A ţipat pe hol, dacă nu mă înşel, sper să nu greşesc, că ea nu mai are nevoie de ţigani în şcoala asta sau ceva de genul. Dar să nu uităm că oamenii de etnie sunt tot oameni", spune Lavinia Postolache, mama fetiței.

Vezi și

Cazul a ajuns şi în atenţia directorului, dar şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, care susţin că învăţătoarea va fi supusă unei comisii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

Pe acelaşi subiect

"Noi nu acceptăm niciun fel de discriminare, nu suntem de acord cu niciun fel de departajare a copiilor decât aşa cum scrie în procedura pe care domnul director o are", a declarat Alin Tomescu, inspector școlar general ISJ Mehedinți.

Ce riscă învăţătoarea fetei

"Riscă până la desfacerea contractului de muncă, aici este riscul cel mai mare", spune Lorry Stanciu, directorul liceului.

Reprezentanţii etnicilor rromi susţin că s-au obişnuit cu astfel de situaţii şi nu mai sunt surprinşi atunci când un nou caz de discriminare iese la iveală."Am propus inclusiv deplasarea corpului de control al ministrului Educaţiei pentru că nu este primul caz de acest gen. Din partea noastră nu vom trata cu indiferenţă şi vom trata exact cum trebuie pentru a duce la eliminarea acestor cazuri de discriminare", susţine Daniel Ionescu, reprezentant rromi.

În urma acestui incident, părinţii minorei au mărturisit că aceasta va merge la psiholog pentru a depăşi trauma suferită.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Părinţii unei fetiţe de 6 ani din Mehedinţi o acuză pe învăţătoare de discriminare. Cum s-ar fi purtat cu eleva în prima zi de şcoală