Antena Meniu Search
x

Video Parlamentarii pun gând rău liberelor din mediul privat. Reclamă că sunt exagerat de multe şi că afectează în mod simțitor bugetele firmelor

În plină vacanţă, zeci de parlamentari pun gând rău liberelor angajaţilor din mediul privat. Ei se plâng că salariaţii din companiile private au "prea multe zile libere în fiecare an". Au semnat şi o iniţiativă legislativă în acest sens, în care vin cu mai multe recomandări. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 14.04.2023, 16:41

Vezi și

În primul rând, parlamentarii spun că în 2003 aveam doar 6 zile libere, iar acum sunt 15 zile nelucrătoare, care ar pune o presiune prea mare pe afacerile private. În plus, aşa cum au dreptul, angajaţii îşi mai iau libere şi pentru diferite evenimente din familie, cum ar fi nunţi, botezuri sau chiar situaţii de deces. 

Firmele din privat au pierderi prea mari, spun parlamentarii, şi propun o serie de măsuri compensatorii pentru angajaţi. Una ar fi suportarea cheltuielilor salariale din bugetul consolidat, compensarea pierderilor prin reducerea unor contribuţii obligatorii.

Pe de altă parte, cer alte facilităţi sau deduceri în această situaţie în care se păstrează acelaşi număr de zile libere. Rămâne de văzut dacă această idee se va transforma şi în lege. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Parlamentarii pun gând rău liberelor din mediul privat. Reclamă că sunt exagerat de multe şi că afectează în mod simțitor bugetele firmelor