Antena Meniu Search
x

Video Pasionaţii de sailing s-au mutat de la mare pe lacul Herăstrău, la campionatul "Match Racing". Cât costă un curs de începători 

Premieră în Bucureşti. De la mare, Campionatul Național de veliere Match Racing s-a mutat pe lacul Herăstrău, în Capitală. Dacă bucureştenii ieşiţi la plimbare în parc s-au bucurat de soare, pasionaţii de sailing au aşteptat cu sufletul la gură să le sufle vântul în pânze.

de Redactia Observator

la 05.11.2023, 20:25

Vezi și

Pentru prima dată, echipajele a zeci de veliere şi-au dat întâlnire pe lacul din Parcul Herăstrău. Cursele la care participă se numesc Match Race. În cadrul competiţiei trebuie să dea dovadă de îndemânare şi să forţeze adversarii să greşească.

Pasionaţii de sailing, pe lacul din Parcul Herăstrău 

Andrei Crăcea: E pasiune şi sport deopotrivă. Îl practic de vreo 14-15 ani. De obicei, mergeam la mare, iar aici la acest campionat, sfârşit de sezon, încercăm să ne bucurăm de vremea asta frumoasă. 

Magda Lupoi: Este un sentiment de libertate şi o bucurie. Efectiv te detaşezi de toate probleme, uiţi de tot ce se întâmplă pe uscat.

Pe acelaşi subiect

Cristian Popescu, skipper: Cred că trebuie să ai o chemare, trebuie să îţi placă să fii pe apă. Şi dacă simţi chemarea asta, paşii sunt simplii. 

Cât costă un curs pentru începători

Opt echipaje formate din 32 de pasionaţi de sailing au aşteptat astăzi vânt în pânze.

Ania Vlădescu, organizator: Suntem foarte bucuroşi că am putut aduce pe lacul Herăstrău campionatul de Matchrace care se desfăşura în fiecare an la mare. Ne-am gândit să aducem sailingul mai aproape de pasionaţi. Avem şi arbitrii internaţionali, din Germania din Italia şi din Franţa.

Dacă vă place să navigaţi şi vreţi să ajungeţi la cârmă, un curs de începători pe Lacul Herăstrău costă 500 de euro. Durează 3 săptămâni și, la final, dați un examen la Autoritatea Nautică Română pentru a obține primul brevet. 

Sorin Iorga, instructor: Aici învaţă mai mult manevra, cum să manevreze o ambarcaţiune cu vele, nu învaţă şi navigaţie, pentru că nu ai unde. Etapa a doua, după ce ai dobândit  abilităţi de manevrare, se merge la mare unde facem şi navigaţia pe mare. 

Florin Olteanu, instructor: Recomand acest sport după vârsta de 6 ani. Sailingul este cea mai bună activitate pe dezvoltare personală. Trebuie să fii un spiderman, pentru copii. Trebuie să anticipezi pericolul. 

Ambarcaţiunile pot fi şi închiriate, cu tot cu skipper pentru o oră-două. Costă aproximativ 100 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Pasionaţii de sailing s-au mutat de la mare pe lacul Herăstrău, la campionatul "Match Racing". Cât costă un curs de începători