Antena Meniu Search
x

Video Patru elicoptere Black Hawk au ajuns la M.A.I, alte 3 vor veni luna viitoare. Aparatele de zbor, luate cu bani din fonduri europene

Salvatorii vor zbura în cele mai grele misiuni cu elicoptere Black Hawk luate din fonduri europene. Patru dintre ele au fost predate azi, iar luna următoare încă 3 aeronave vor completa flota Ministerului Afacerilor Interne.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 24.11.2023, 20:31

Vezi și

Salvarea va veni din aer cu elicoptere Black Hawk. Sunt 4 elicoptere Black Hawk de ultimă generaţie care au intrat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, iar luna următoare vor mai sosi încă 3. Două pentru Situaţii de Urgenţă, iar unul pentru Poliţie. Noile aeronave pot interveni în misiuni terestre şi maritime în cele mai grele condiţii. Pot face faţă misiunilor de noapte, iar radarele şi aparatura sunt de ultimă generaţie.

Piloţii şi personalul tehnic fac cursuri de formare în Polonia, Franţa şi Statele Unite

Elicopterele Black Hawk au în dotare o serie de echipamente cu care pot interveni la cele mai grele misiuni de căutare-salvare, recunoaştere dar şi stingerea incendiilor. De exemplu, acesta poate transporta simultan 4 persoane în stare critică. Vor fi distribuite în Tulcea, Constanţa şi în Capitală acolo unde sunt şi cele mai multe misiuni. "Ele vor fi elicoptere de sprijin în caz de accidente colective. Ce deosebește acest elicopter este că el nu are nevoie de flotoare, nici măcar varianta de mare, elicopterul în sine flotează pentru o perioada dacă ajunge să fie pe apă până se evacuează", a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

Piloţii şi personalul tehnic fac cursuri de formare în Polonia, Franţa şi Statele Unite. "Avem suficienţi piloţi, însă în perioada următoare va trebui să ne pregătim astfel încât să ajungem la nivelul pe care ni-l dorim adică să fim operaţionali 24 de ore din 24", a declarat Cătălin Paul Dache, inspector general IGAV. Aeronavele Sikorsky S-70M Black Hawk vor putea fi văzute pe cer chiar de întâi decembrie, spun autorităţile, iar până la finalul anului, în flota IGAV, vor fi 40 de aeronave pentru intervenţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Patru elicoptere Black Hawk au ajuns la M.A.I, alte 3 vor veni luna viitoare. Aparatele de zbor, luate cu bani din fonduri europene