Antena Meniu Search
x

Video Patru minori, ameţiţi de alcool, au vandalizat cimitirul din Zărneşti. Localnicii sunt revoltaţi: "Şi-au bătut joc de morţi"

Mai multe morminte au fost vandalizate într-un cimitir din Zărneşti. Au fost sparte sau dărâmate mai multe monumente, cruci sau plăci memoriale. După ce imaginile au ajuns şi pe internet, poliţia a găsit autorii distrugerilor: patru minori care s-au distrat după ce au băut.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.11.2021, 19:30

Vezi și

"Totul e devastat, uitaţi. De aici şi până jos, rândul ăsta l-a luat de la un cap la altul". Nu mai puțin de 12 monumente funerare au fost puse la pământ, la sfârşitul săptămânii trecute. Monumentele funerare au fost împinse de pe postament înspre morminte sau cavouri, iar acest lucru a însemnat în multe dintre cazuri spargerea inclusiv a plăcilor din granit puse peste cavourile din acest cimitir. 

Cimitir vandalizat, la Zărneşti. Localnicii sunt revoltaţi

Descoperirea a fost făcută duminică dimineața, de localnicii veniți să aprindă o lumânare la căpătâiul celor dispăruți. "Când am venit, nu puteam să stau pe picioare. Uitaţi ce ni se întâmplă", spune o femeie. "M-au sunat copiii ieri dimineaţă că repede, repede să vii acasa că mormântul e devastat tot. Cruce ruptă, plăcile rupte, totul e devastat complet". povesteşte o alta. "E de necrezut, bătaie de joc. Nu se poate să faci aşa ceva, să te bagi tu în morminte să faci aşa ceva. E foarte dureros pentru noi, ca pensionari, care ne-am adunat bănuţul din pensia aia puţină să ne facem şi noi ceva", adaugă o localnică. "Omul s-a chinuit să adune un ban să îşi facă ceva acolo pe veci şi ei şi-au bătut joc şi de morţii care sunt în interior şi de omul care, vorba aia, a muncit să adune un ban"

De vină sunt 4 minori care consumaseră băuturi alcoolice

Poliţia s-a autosesizat în acest caz, după ce imaginile cu cimitirul vandalizat din Zărneşti au apărut pe internent. "Polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2021, patru tineri, cu vârste între 15 și 17 ani, ar fi pătruns în cimitirul Sfinții Ierarhi Constantin și Elena, situat pe raza orașului Zărnești, județul Brașov unde, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus mai multe cruci", a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov. Oamenii legii fac cercetări într-un dosar de profanare de cadavre sau morminte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Patru minori, ameţiţi de alcool, au vandalizat cimitirul din Zărneşti. Localnicii sunt revoltaţi: "Şi-au bătut joc de morţi"