Antena Meniu Search
x

Video Pavlo, un ucrainean din Harkov, ajută refugiații care ajung în Gara de Nord: "În țara mea e acum război și vreau să îmi ajut oamenii..."

Sute de mii de refugiaţi au ajuns în România de la izbucnirea războiului. Pentru unii, ţara noastră a fost doar o staţie în drumul către vestul Europei. Alţii, au rămas aici şi chiar au încercat să dea o mână conaţionalilor care fug din calea bombardamentelor. Este şi povestea lui Pavlo, un ucrainean din Harkov care îi ajută pe refugiaţii care ajung în Gara de Nord.   

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 08:16

Vezi și

Eu sunt din Ucraina

În țara mea e acum război și vreau să îmi ajut oamenii...

Pavlo are 42 de ani și s-a născut în Harkov, Ucraina. Era artist în țara sa. Asta până să înceapă războiul care l-a adus în România. Și-a găsit adăpost aici, iar acum încearcă să își găsească și liniștea, ajutându-și semenii care ajung aici, în Gara de Nord din București.

Fac sendvișuri, merg la oameni și îi întreb cum pot să îi ajut.

Pe acelaşi subiect

Ca el sunt mulți alți ucraineni, care au ales să facă front comun cu românii.

Lenna: Nu pot să stau și să mă uit! Vreau să ajut!

Peste 600.000 de ucraineni au intrat în țara noastră

Lucrează, acum, cot la cot cu voluntarii care i-au întâmpinat în urmă cu aproape o lună în România. Când intențiile sunt bune, limba nu mai este un impediment. 

Explică cum se înțeleg prin traducători sau fără. De la începutul războiului și până în prezent, mai bine de 600.000 de ucraineni au intrat în țara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Pavlo, un ucrainean din Harkov, ajută refugiații care ajung în Gara de Nord: "În țara mea e acum război și vreau să îmi ajut oamenii..."