Antena Meniu Search
x

Pedeapsa primită de şoferul din Colentina care a intrat cu viteze uriaşe, pe roşu, în 6 intersecţii. Omul era beat, drogat şi a rănit doi poliţişti

Șoferul oprit în februarie pe Șoseaua Colentina a intrat cu viteze uriașe în 6 intersecții, pe culoarea roșie a semaforului. Într-una avea o viteză de 128 km/h. A fost trimis în judecată pentru că era beat, drogat și a rănit 2 polițiști, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 15:31

Pedeapsa primită de şoferul din Colentina care a intrat cu viteze uriaşe, pe roşu, în 6 intersecţii. Omul era beat, drogat şi a rănit doi poliţişti
- Animaţie grafică Observator

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, pe 9 mai, trimiterea în judecată a unui un individ, cercetat în stare de arest preventiv pentru ultraj în modalitatea tentativei de omor calificat săvârșite pentru ascunderea altei infracțiuni și asupra a două sau mai multe persoane, tentativă de omor calificat săvârșită pentru ascunderea altei infracțiuni, precum și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Pasagerul din mașina individului beat nu a avut nevoie de îngrijiri medicale

Procurorii au reținut că, în 12 februarie, între orele 23.32 – 23.47, având o alcoolemie de 0,96 g și fiind sub influența unor substanțe psihoactive (MDMA), bărbatul în vârstă de 31 de ani a condus autoturismul pe mai multe străzi din București, sectoarele 2 și 3, intrând în coliziune frontală cu o mașină a poliției în care erau doi polițiști de la Brigada Rutieră București, provocând rănirea acestora, dar și a pasagerului pe care individul îl transporta în autoturism.

Incidentul s-a produs în condițiile în care acesta nu a oprit la semnalul unui echipaj al Brigăzii Rutiere București, ceea ce a dus la urmărirea sa de către mai multe forțe de poliție, a circulat constant cu viteză peste limita legală, a pătruns pe culoarea roșie a semaforului în mai multe intersecții și a evitat la limită, în două situații, producerea unor coliziuni cu autoturisme care circulau regulamentar, iar în cele din urmă a intrat în coliziune frontală cu mașina poliției, care încerca să îl blocheze.

Șoferul mașinii de poliție a fost rănit și a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar pasagerul din mașina poliției a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale. Pasagerul din mașina individului beat nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Astfel, inculpatul a condus pe drumurile publice autoturismul fiind sub influența alcoolului și a unor substanțe psihoactive, săvârșind infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Pentru a ascunde săvârșirea acestei infracțiuni, în momentul în care a fost somat să oprească, inculpatul a încercat să scape de echipajele de poliție rutieră care au pornit în urmărirea sa și a condus autoturismul timp de 15 minute și 30 de secunde cu o viteză medie de 97 Km/h, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului în 6 intersecții, în una din ele având o viteză de 128 Km/h. În momentul în care echipajul de poliție în care se aflau persoanele vătămate a încercat blocarea autoturismului inculpatului, cel din urmă a intrat în coliziune frontală cu acesta, având o viteză de cca. 85 Km/h. Procedând în modul descris mai sus, inculpatul a manifestat indiferență față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni cu urmări potențial letale pe seama hazardului și astfel punând în pericol, cu intenție indirectă, viețile celor trei persoane vătămate”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pedeapsa primită de şoferul din Colentina care a intrat cu viteze uriaşe, pe roşu, în 6 intersecţii. Omul era beat, drogat şi a rănit doi poliţişti