Antena Meniu Search
x

Pelerinaj la Izvorul Tămădurii

Sărbătoare mare, astăzi, pentru creştinii ortodocşi. Izvorul Tămădurii sau Aghiasma mică strânge milioane de credincioşi în biserici dornici să prindă măcar câteva picături din apa despre care se spune că face minuni

Vezi și

Îmbrăcaţi gros şi cu capetele plecate, sute de oameni au stat ore întregi la coadă ca să ajungă să se roage în Biserica Greacă "Buna Vestire". Nu s-au lăsat alungaţi nici de frigul pătrunzător, nici de picăturile reci de ploaie care au căzut toată ziua.

În preajma sărbătorii Izvorului Tămăduirii, fântâna care a fost săpată în fundaţia bisericii cu mai bine de 200 de ani în urmă se umple cu apă de la un izvor ascuns în pământ. Vestea despre proprietăţile miraculoase ale apei a ajuns în toate colţurile ţării.

Pentru o femeie din Adjud, aşteptarea n-a fost lipstită de incidente. Ea a avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce a căzut şi şi-a spart capul. Nu a văzut un gard şi s-a împiedicat. A refuzat să meargă la spital, însă. Cei care au rămas peste noapte în curtea bisericii, jandarmii au ridicat un cort unde s-au putut odihni. Oamenii au primit, pe lângă scaune şi saltele, mâncare şi ceai cald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Pelerinaj la Izvorul Tămădurii