Video

IPS Teodosie se judecă cu statul pentru pelerinajul de Sf. Andrei: "Vrem să oprim niște exagerări, că să nu zic abuzuri"

De Andreea Filip.
Publicat: 24.11.2020, 21:44.
Actualizat: 24.11.2020, 21:48

Protest şi proces. Astăzi a avut loc primul termen în procesul intentat statului român de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Prelatul a mers la tribunal pentru a cere liber la pelerinajul de Sfântul Andrei. Aici a fost aşteptat de zeci de susţinători.

Însoţit de avocat, Arhiepicopul Tomisului a ajuns la Tribunalul Constanţa hotărât să obţină acordul magistraţilor ca pelerinajul la peştera Sfântului Andrei să fie permis pentru toţi credincioşii.

IPS Teodosie, Arhiepicopul Tomisului: Ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre peștera Șf. Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi 30 noiembrie.

Teodosie vrea anularea deciziilor care interzic participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

IPS Teodosie, Arhiepicopul Tomisului: Restricțiile prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Vrem să oprim niște exagerări, că să nu zic abuzuri.

Chiar dacă nu a reuşit să îi convingă încă pe magistraţi, avocata înaltului prelat este convinsă că pelerinajul se va desfăşura fără probleme. O sentinţă finală va fi dată mâine dimineaţă.

Aurelia Şoşoacă, avocat: Se poate instui o formă de a se permite credincioșilor să meargă la pelerinaj menținându-se acea distanțare fizică, purtarea măștii, eventual a mănușilor. Deja s-au făcut pregătiri in acest sens.

În faţa tribunalului, s-au strâns zeci de oameni în sprijinul Arhiepiscopului, iar spiritele s-au inflamat rapid.

Cum Constanţa e în carantină, iar oamenii n-aveau voie să iasă din case fără un motiv întemeiat, jandarmii i-au amendat pe cei care s-au adunat la tribunal.

Inclusiv avocata Înalt Prea Sfinţitului Teodosie a fost amendată, pentru că nu purta mască. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 21.300 de lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.