Antena Meniu Search
x

Pentru prima dată, România este reprezentată la ONU de o femeie jandarm

Claudia Popescu a fost aleasă să meargă într-o misiune de doi ani în Republica Centrafricană, renumită pentru violuri şi sclavie sexuală.

Vezi și

Claudia Popescu a fost aleasă să meargă într-o misiune de doi ani în Republica Centrafricană, renumită pentru violuri şi sclavie sexuală. A plecat în aventura vieţii ei, hotărâtă să ducă drapelul României cât mai sus.

Ea este Claudia Popescu. Are 40 de ani şi e ofiţer de relaţii internaţionale la Jandarmeria Română, locul în care munceşte de 15 ani. Acum, a acceptat o nouă provocare: să meargă în Africa, într-o misiune ONU. 

Românca a fost selectată de o comisie specială a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Drumul a fost anevoios, cu multă muncă şi pregătiri intense. 

Claudia Popescu va sta doi ani în Republica Centraficană, o ţară măcinată de conflict şi violenţă. Acolo, le va acorda sprijin şi protecţie civililor şi va promova drepturile omului. 

Ne spune că iubeşte România şi vrea să ducă drapelul ţării cât mai departe, chiar dacă face sacrificii personale pentru asta. 

Claudia Popescu a plecat în cea mai importantă misiunea a vieţii ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Pentru prima dată, România este reprezentată la ONU de o femeie jandarm