Antena Meniu Search
x

Afacere sinistră între poliţişti, medici şi pompe funebre!

Mai mulţi poliţişti, dar şi medici de la Ambulanţă sunt bănuiţi că au pus la cale o afacere sinistră. Mână-n mână cu patronii unor firme de pompe funebre, aceştia sunt suspectaţi că anunţau de fiecare dată când o persoană murea

UPDATE - Persoana care suna la 112 şi lăsa numărul de telefon era sunată înapoi de angajaţii firmelor de pompe funebre. Ar fi existat şi o situaţie absurdă în care rudele au primit o ofertă de înmormântare înainte ca decesul să fie declarat, povesteşte medicul Bogdan Opriţa.

Echipajul ajungea la faţa locului iar în timpul manevrelor de resuscitare era sunat, atenţie, pe telefonul apelantului, deci pe telefonul la care se făcuse apelul la 112, cineva care se recomanda că lucrează la o firmă de pompe funebre, că a înţeles că victima e decedată şi că poate să-şi ofere serviciile.

Pentru fiecare pont, cei care anunţau pompele funebre primeau în jur de 700-800 de lei comision. pe cap de mort. La această anchetă, declanşată în luna martie în urma unei sesizări a coordonatorului SMURD, au participat 12 procurori şi peste 150 de anchetatori.

Vezi și

ora 10:00

Acțiunea procurorilor a fost declanșată după ce Ministerul Sănătăţii a primit sesizări privind firme de pompe funebre care erau anunţate despre accidente, de către angajaţi SMURD şi SABI, precum şi de poliţişti, înainte ca decesul să fie declarat.

Acest serviciu era plătit de patronii firmelor cu sume între 500 şi 600 de lei, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru Mediafax.

ora 9:00

Se pare că suspecţii îi anunţau pe reprezentanţii firmelor de pompe funebre când aveau loc decese în urma unor accidente.

În vizorul procurorilor sunt, se pare, poliţişti de la secţiile 25 şi 22 din Capitală.

sursa foto: seintampla.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Afacere sinistră între poliţişti, medici şi pompe funebre!