Antena Meniu Search
x

Perchezitii la grupari de inselaciune si fraude informatice. Reteaua, condusa de cinci detinuti

Procurorii DIICOT si politistii fac 30 de perchezitii in Prahova, Dambovita, Ploiesti si Ilfov, la membrii unei grupari conduse de cinci detinuti care ar fi inselat unitati bancare, supermarketuri si alte companii cu peste 350.000 de euro, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, oamenii legii si procurorii fac trei controale si in penitenciarele Oradea, Margineni si Ploiesti.

Conform sursei citate, o parte din banii obtinuti de membri gruparii conduse de cinci detinuti prin infractiuni informatice si inselaciuni erau introduse in penitenciare cu prilejul vizitelor. De asemenea, banii erau transmisi si prin intermediul mijloacelor electronice.

"Totodata, membrii gruparii sunt suspectati ca au contactat operatori ai societatilor de transfer financiar din mai multe tari (Spania, Italia, Cehia, Bulgaria, Anglia, Emiratele Arabe Unite etc.) pentru a-i convinge sa efectueze simulari, fiind inselati astfel mai multi operatori din strainatate", se arata in comunicatul citat.

Politia Romana mai precizeaza ca pe langa simularile din sistemele de transfer financiar, exista indicii ca membrii gruparii se ocupau cu inselaciuni prin telefon sau cu fraude privind coduri de incarcare pentru cartele prepay.

In cauza a fost inceputa urmarirea penala fata de 58 de persoane care sunt cercetate pentru infractiuni informatice si a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Perchezitii la grupari de inselaciune si fraude informatice. Reteaua, condusa de cinci detinuti