Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atenţie, turişti! Pericol maxim de avalanşă în Bucegi şi Făgăraş, în următoarele ore

Meteorologii avertizează asupra pericolului mare de producere de avalanse la peste 1.800 de metri in muntii Fagaras si Bucegi, potrivit ultimului buletin ANM.

de Redactia Observator

la 24.12.2017 , 18:29

Meteorologii avertizează asupra pericolului maxim de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri în munţii Făgăraş şi Bucegi, potrivit ultimului buletin nivometeorologic emis de ANM.

În ultimele 24 de ore, vremea a fost în general închisă, iar temperaturile au marcat o creştere, transmit meteorologii. La munte a nins slab, iar vântul a suflat cu intensificări în zonele înalte de peste 100 km/h pe crestele Bucegilor. Stratul de zăpadă a crescut cu 3-5 cm în zonele înalte şi a scăzut în zonele joase cu 3-6 cm. La ora 14, acesta măsura 122 cm la Bâlea-Lac, 103 cm la Vârful Omu, 33 cm la Sinaia, 17 cm la Fundata şi 15 cm Predeal.

Meteorologii avertizează asupra pericolului de producere de avalanşe:

Articolul continuă după reclamă
  • în Făgăraş: la altitudini de peste 1800 m: RISC MARE (4): Creşterea accentuată a temperaturilor însoţită de insolaţie, va umezi stratul de zăpadă la suprafaţă şi va genera curgeri superficiale, care pot angrena cu uşurinţă şi în mod spontan stratul de zăpadă.
  • în Bucegi: la altitudini de peste 1800 m: RISC ÎNSEMNAT (3): Creşterea temperaturilor este mai redusă decât în Făgăraş dar şi aici sunt aşteptate temperaturi uşor pozitive, care, şi pe fondul insolaţiei de la orele prânzului, vor umezi stratul lasuprafaţă şi vor genera curgeri superficiale care ulterior pot starta avalanşe prin angrenarea straturilor subiacente.

Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă pentru intervalul 24 decembrie 2017, ora 20 – 25 decembrie 2017, ora 20.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Atenţie, turişti! Pericol maxim de avalanşă în Bucegi şi Făgăraş, în următoarele ore