Antena Meniu Search
x

Video Pericolul armelor airsoft, găsite la liber pe internet. Pot produce răni extrem de grave, deși sunt considerate neletale

O armă de tip airsoft poate produce răni foarte grave, chiar dacă este considerată neletală şi poate fi cumpărată fără niciun fel autorizaţie. Multe dintre aceste tipuri de arme se găsesc la liber pe internet.
Indiferent dacă vorbim despre arme letale sau neletale, pentru toate există reguli stricte legate de siguranţă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 12.05.2023, 14:00

Vezi și

"Trebuie să înțelegem modul în care sunt separate armele, letale sau neletale. Există o legislație, spun polițiștii, extrem de competentă, care cel puțin la nivel teoretic ar trebui să acopere tot ce înseamnă modul de a folosi armele în România, până la armele albe. Vorbeam cu cei din Poliție, de la Arme și Muniții, în momentul în care discutăm despre armele neletale trebuie să luăm în calcul armele de divertisment, armele utilitare (de la firmele de pază). Vorbim în schimb și despre arme neletale care sunt supuse autorizării. Armele neletale, pistolul cu bile, gaz sau aer comprimat, sau armele letale (militare, de vânătoare, de tir sportiv sau pistoale). Când vrei să cumperi o astfel de armă se cere cazier și o examinare psihologică și dovezi că posesorul armei va avea cum să păstreze arma - separat față de muniție - și că nu va ajunge pe mâna copiilor sau a altor persoane. Inspecțiile se fac o dată la 5 ani de zile, deși polițiștii pot face oricând vizite", a transmis reporterul Observator Laurențiu Rădulescu.

Arma cu lunetă este neletală și nesupusă autorizării, spun anchetatorii. Și ar fi fost cumpărată de tatăl copilului de pe un site. Ar fi nefuncțională, dar n-ar fi fost prima oară când elevul vine cu ea la școală.

La Craiova un elev a fost prins cu un briceag de 27 de centimetri

Este al doilea incident grav petrecut în școlile de la noi din țară în ultimele 24 de ore, după ce la Craiova un adolescent a încercat să intre într-un liceu cu un cuțit

Tânărul, în vârstă de 16 ani, se afla în zona liceului și avea un comportament neadecvat, fapt care a atras atenția jandarmilor din apropiere. În momentul în care a pătruns în incinta liceului a fost oprit de jandarmi, care l-au legitimat.

Totodată, i s-a cerut tânărului să prezinte toate bunurile aflate asupra sa, moment în care, acesta a scos din buzunar un cuțit de tip briceag cu lama de inox, cu lungime totală de 27,5 cm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Pericolul armelor airsoft, găsite la liber pe internet. Pot produce răni extrem de grave, deși sunt considerate neletale