Antena Meniu Search
x

Video Pericolul neștiut din produsele BIO: Sănătatea nu vine neapărat la pachet

Produsele BIO sunt din ce în ce mai căutate şi apreciate, dar mare atenţie de unde le cumpăraţi. Tocmai pentru că vorbim despre alimente care nu conţin conservanţi şi chimicale, termenul de garanţie este mult mai scurt. În plus, se alterează rapid dacă nu sunt ţinute în condiţii optime. Și cum e vară şi foarte cald, asta nu e foarte greu. De o astfel de experienţă neplăcută au avut parte nişte ieşeni care au cumpărat lactate BIO deja stricate.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.06.2022, 20:13

Vezi și

Sunt imagini filmate în urma cu câteva zile de o ieșeancă după ce a cumpărat lapte BIO, proaspăt, dintr-o piaţă din Iaşi. Situaţia se poate repeta oricând mai ales cu produsele vândute la colţ de stradă. Laptele, brânza și ouăle sunt vândute direct pe trotuar. Nu sunt ţinute la rece deşi afară sunt peste 30 de grade.

Produse bio, dar perimate

Medic Diana Cimpoeșu, medic sef UPU spitalul Sf Spiridon: Temperaturile ridicate pot altera calitatea alimentelor, mai ales cele care sunt de natură animală care conţin proteine şi mă refer aici la lactate, carne şi ouă. Iar pacienţii ajung, dacă consumă astfel de produse, cu toxiinfecţie alimentară, cu enterocolite.

Clara Mihociu, reporter Observator: Banii sunt cei care au dus la această practică. Cei care vând în stradă nu vor să plătească taxele la piaţă şi vând laptele puţin mai ieftin, dacă aici o sticlă cu 2 litri de lapte se vinde cu 10 lei, de pe stradă se poate cumpăra cu 8 lei, şi asta îi face pe oameni să meargă acolo.

Pe acelaşi subiect

Comerciant: Venim şi stăm aici noi şi dumnealor dau mai ieftin, fără acte.

Cum poliţiştii şi inspectorii DSV nu pot fi mereu cu ochii pe comercianţii ilegali, le recomandă clienţilor să se protejeze singuri.

Clienți: Fiecare îşi asumă riscul pe care îl consideră.

- La piaţa când am luat n-am avut probleme, când am luat de aici.

Gabriel Ciobanu, director DSV Iaşi: Consumatorii trebuie să aibă grijă de unde se aprovizionează, să nu se aprovizioneze din locuri neautorizate de la comercianți neautorizaţi, neîregistraţi sanitar veterinar.

Pentru cei care își asumă riscul, nicio plângere făcută ulterior nu îi mai poate ajuta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Pericolul neștiut din produsele BIO: Sănătatea nu vine neapărat la pachet