Antena Meniu Search
x

Video Obicei nou şi costisitor al românilor: consumul de produse bio. Producătorii se laudă cu vânzări cu peste 40% mai mari decât anul trecut

Carne de pui, carne de raţă, de bibilică sau de curcan. Totul e proaspăt, pe alese şi cumpărat direct din curtea producătorilor. Vorbim despre un obicei nou al românilor, mai costisitor, dar şi foarte sănătos şi anume consumul de produse bio. Şi nu o spunem noi, ci chiar producătorii locali care se laudă cu vânzări şi cu până la 40% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 13.06.2022, 08:01

Vezi și

Într-o gospodărie din satul Săsar, la 5 kilometri de Baia Mare, Cecilia crește păsări de curte. În total, peste 4.000 de capete, de la rațe până la bibilici. Azi dimineață a fost zi de livrare. "La 28 de lei kilogramul şi are 3 kile 250 ..costă 91 de lei", a declarat Cecilia Gherghel, vânzătoare. Produsul cântărit a ajuns la domnul Toader, medic pensionar din Baia Mare. De câțiva ani a renunțat să mai cumpere carne din supermarket-uri, iar de piețe nu se apropie. "Din piață nu iau. În primul rând, piaţa nu e nici igienică", spune omul.

Citește și: Oameni care nu ar trebui să mănânce carne roșie. Care sunt recomandările nutriționiștilor

Crescute la curte, păsările sunt hrănite cu cereale, fapt care le face să fie cerute de către consumatorii care își doresc să mănânce sănătos. "A crescut undeva la 40%. Cererea este din ce în ce mai mare. Undeva spre toamnă vom avea cereri și mai mari", a declarat Cecilia Gherghel, producător local. Şi nutriţioniştii ne sfătuiesc să cumpărăm de la producătorii locali, mai ales că produsele bio sunt foarte greu de găsit în magazine. Mai mult, uneori, şi etichetele produselor ne pot păcăli.

"Astăzi este foarte greu să ne dăm seama dacă un produs este sau nu este bio. Etichetele care simbolizează acest aspect sunt acele etichete verzi care arată o frunză, o frunzuliţă verde cu steluţe. Le spun pacienţilor mei că bio este foarte greu de găsit, însă am putea găsi unele produse de origine naturală", a declarat Iulia Trif, nutriționist. La producătorii locali, kilogramul de carne de rață costă 28 lei, cel de pui 20 de lei, gâsca 32 de lei, iar curcanul 30 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Obicei nou şi costisitor al românilor: consumul de produse bio. Producătorii se laudă cu vânzări cu peste 40% mai mari decât anul trecut