Antena Meniu Search
x

Operaţiune de salvare cu emoţii la Codlea, unde o barză a ratat zborul spre ţările calde

Operaţiune spectaculoasă de salvare la Codlea. După două zile de încercări eşuate, oamenii au reuşit să salveze o barză care a ratat startul spre ţările calde. Pasărea îşi făcuse cuib în vârful unui turn înalt şi era în pericol din cauza ninsorilor abundente.

Vezi și

Operaţiune spectaculoasă de salvare la Codlea. După două zile de încercări eşuate, oamenii au reuşit să salveze o barză care a ratat startul spre ţările calde. Pasărea îşi făcuse cuib în vârful unui turn înalt şi era în pericol din cauza ninsorilor abundente. Doi alpiniști utilitari au escaladat clădirea şi au reuşit să o recupereze. Acum, pasărea este investigată medical.

Sub privirile a zeci de oameni, un alpinist a escaladat turnul înalt de 15 metri. Asigurat în frânghii, Ilie Radu a prins pioleţii în zidul de cărămidă. 

Specialiştii au aşteptat lăsarea întunericului pentru că noaptea berzele nu zboară. Cu ajutorul unei plase, alipinistul a reuşit să captureze pasărea. În vârful turnului, ninsorile şi frigul îi puneau viaţa în pericol. Au fost minus 7 grade în Codlea. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Timp de două zile, locuitorii au stat cu ochii pe barză. Iniţial, au chemat pompierii, însă aceştia nu au putut să ajungă la ea. Acum,  a fost predată unei asociaţii pentru protecţia păsărilor din Sibiu şi va fi investigată medical. Ar fi trebuit să migreze încă din luna august, însă organizaţiile specializate spun că din cauza schimbărilor climatice, păsările îşi prelungesc şederea în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Operaţiune de salvare cu emoţii la Codlea, unde o barză a ratat zborul spre ţările calde