Antena Meniu Search
x

Video Personalul medical ameninţă cu proteste în fiecare zi, pe termen nedeterminat. Reacţia lui Ciolacu

Seria revoltelor în sistemul medical continuă. Angajaţii din Ministerul Sănătăţii au ieşit la protest, deranjaţi de inechităţile salariale din sistem. Acest lucru ar fi motivul demisiilor pe bandă rulantă, urmată de o criză a profesioniştilor.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 14:24

Vezi și

Personalul medical a început să protesteze după ce angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate au primit majorări salariale, după ce au ieşit în stradă zile la rând. Acum ameninţă cu proteste zilnice, între orele 9 şi 12, pe o perioadă nedeterminată. 

Personalul medical va protesta zi de zi

Marcel Ciolacu a dat replică la acţiunile protestatarilor. "Premierul a promis fonduri pentru sistemul de sănătate, mai exact 3,5 miliarde de lei, bani care vor fi acordaţi în şedinţa de guvern pentru materiale sanitare şi medicamente. Alte 200 de milioane de lei vor fi acordaţi pentru acoperirea cheltuielilor spitalelor, iar săptămâna viitoare, spunea Marcel Ciolacu, ar trebui ca ministrul de Finanţe să vină cu suma rămasă", spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

"Sănătatea a cerut 4,3 miliarde de lei în total pentru că nu mai existau bani în spitale pentru medicamente şi serviciile medicale sau programele naţionale. În ultima perioadă au fost proteste ale angajaţilor din Sănătate şi discuţii la Palatul Victoria cu privire la rezolvarea acestei situaţii. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după aceste proteste şi dacă vor mai fi acordaţi şi alţi bani", adaugă Florentina Lazăr, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Personalul medical ameninţă cu proteste în fiecare zi, pe termen nedeterminat. Reacţia lui Ciolacu