Video Medicii și asistenții protestează în sediile Serviciilor de Ambulanţă după ultima decizie a Guvernului: "Ne protejează o pereche de mănuşi şi Dumnezeu!"
Sute de medici şi asistenţi din toată ţara au protestat în sediile Serviciilor de Ambulanţă, iar liderii sindicatelor din patru judeţe au intrat în greva foamei. Ieri a fost votată în Parlament eliminarea condiţiilor speciale de muncă, astfel că angajaţii ambulanţelor vor ieşi mai târziu la pensie, adică la 65 de ani, şi cu o sumă mai mică.
Ambulanţierii se plâng că li s-au luat tocmai drepturile care făceau să merite efortul zilnic. Contaminările frecvente sunt marea lor frică.
Ambulanţier: Ştiţi ce ne protejează? O pereche de mănuşi şi Dumnezeu!
În plus, angajaţii din ţară sunt nevoiţi să care zilnic aparatură de peste 10 kilograme, frecvent în zone greu accesibile.
Liderii de sindicat intraţi în greva foamei la Bucureşti spun că viaţa le este pusă zilnic în pericol din cauza maşinilor vechi cu care sunt nevoiţi să circule.
- Ambulanţier din Vaslui, amendat după ce a depăşit viteza cu 67 km pe oră, în drum spre o urgenţă. Nu avea...
- "O nebunie curată". Un ambulanţier din Iaşi, surprins cu autospeciala la piaţă. A încărcat un sac cu cartofi...
- Camera din ambulanţă ar fi surprins cum asistentul încearcă să profite de minora din Teleorman. Tatăl fetei: "E...
Liderii de sindicat intraţi în greva foamei la Bucureşti spun că viaţa le este pusă zilnic în pericol
Ambulanţier: Ale noastre troncăne, le repară şeful tehnic azi, la jumatea zilei pică altceva. Este o realitate, nimeni n-are curajul să spună.
Gheorghe Chiş preşedintele Federaţiei "Ambulanţa": Avem foarte multe cazuri de colegi care s-au îmbolnăvit la locul de muncă, noi lucrăm cu un personal redus duce la o uzură şi la un efort suplimentar.
Revoltaţi sunt şi salvatorii montani, aflaţi în aceeaşi situaţie.
Mircea Burlacu, vicepreşedinte BNS: Cei de la ambulanţă, şi mai ales cei de la salvamont care, cred că nu pune nimeni la îndoială factorii de risc la care sunt supuşi, nu sunt încadrate în condiţii speciale de muncă.
Sindicaliştii intraţi în greva foamei vor avea discuţii cu ministrul Muncii, dar şi cu premierul Marcel Ciolacu. Legislația de p\n acum permitea angajaţilor la Ambulață să se pensioneze după 57 de ani, dacă aveau 30 de ani de contribuție și cel puțin 20 de ani de serviciu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰