Antena Meniu Search
x

Video Peste 10.000 de pelerini s-au rugat la Peştera Sf. Andrei. Credincioşii au lăsat bileţele cu dorinţe în grota în care a stat Apostolul

Peste 10.000 de pelerini din toată ţara s-au rugat, astăzi, la Peştera Sfântului Andrei, din Constanţa. După tradiţie, credincioşii au lăsat bileţele cu dorinţe în grota în care se spune că s-ar fi adăpostit Apostolul când a ajuns în Dobrogea. Aproape un milion de români îşi sărbătoresc ziua numelui de Sfântul Andrei, ocrotitorul României. 

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 19:14

Vezi și

Pentru mulţimea de pelerini, emoţiile au fost copleşitoare. Unii s-au rugat cu lacrimi în ochi în locul cunoscut drept Bethleemul neamului românesc. Alţii, cu zâmbetul pe buze.

Mănăstirea de la Peştera Sfântului Andrei a fost neîncăpătoare în ziua hramului

Andreea Filip, reporter Observator: Mii de credincioşi au venit din toate colţurile ţării. Oamenii au parcurs şi sute de kilometri pentru a ajunge aici, la peştera Sfântului Apostol Andrei, despre care se spune că este primul lăcaş de cult creştin din România.

Credincioşii au scris pe bilete rugăminţile pentru sfânt şi le-au lăsat în peştera în care se spune că Apostolul Andrei s-a adăpostit când a ajuns în Dobrogea. 

Pe acelaşi subiect

Femeie: Acum 12 ani, prima mea dorinţă, primul pas care a fost, a fost de mi-a dăruit-o pe Daria.

Daria, fiica femeii din peşteră: Mă rog la Dumnezeu să-mi dea o familie foarte bună, chiar şi am. Să fiu cuminte la şcoală, să învăţ bine. 

Pentru această femeie, rugăciunile au fost o alinare în anii dificili. A trecut prin 5 operaţii, dar şi-a păstrat credinţa în Dumnezeu.

Iuliana Mecla, femeie operaţii: A fost lângă mine de fiecare dată. Mai ales când intram în sala de operaţie. Mă rugam şi am zis: Doamne, dacă crezi că trebuie să mai ies de aici, ajută-mă să ies.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: Cei ce au ajuns aici nu pleacă fără îmbrăţişarea şi harul sfântului Andrei, dacă au venit cu credinţă şi se roagă.

10.000 de oameni au trecut, astăzi, prin peştera Sfântului Andrei

Cozi impresionante au fost şi la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, unde credincioşii au venit să se închine la moaştele Sfântului Andrei. Peste 940.000 de români cu numele Andrei sau Andreea sărbătoresc astăzi onomastica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Peste 10.000 de pelerini s-au rugat la Peştera Sf. Andrei. Credincioşii au lăsat bileţele cu dorinţe în grota în care a stat Apostolul