Antena Meniu Search
x

Peste 2.000 de împătimiţi ai muzicii rock au luat cu asalt cetatea Sucevei! Festivalul Bucovina Rock Castle a strâns pe scenă nume mari ale genului!

Cetatea de Scaun a Sucevei vibrează în acest weekend! Mii de rockeri şi-au dat întâlnire pentru cea de-a şaptea ediţie a Bucovina Rock Castle. Cap de afiş în acest an este celebrul Uli Jon Roth, fostul chitarist al celor de la Scorpions.

Vezi și

Cetatea de Scaun a Sucevei vibrează în acest weekend! Mii de rockeri şi-au dat întâlnire pentru cea de-a şaptea ediţie a Bucovina Rock Castle. Cap de afiş în acest an este celebrul Uli Jon Roth, fostul chitarist al celor de la Scorpions.

Peste 2000 de fani rock s-au adunat în prima zi la Bucovina Rock Castle. 

"E mai mult decât în oricare din cele 6 ediţii anterioare", spune Dodo, prezentatorului festivalului. 

15 artişti din ţară şi de peste hotare concertează în cele trei zile de festival.  

Pe acelaşi subiect

"Multe stiluri de rock, de la punk rock până la heavy metal şi-aşa mai departe", spune Mihnea Blidaru, de la Luna Amară.

"Sunt câteva nume în premieră. Aşteptăm să vedem ce ştie şi ce poate Uli Jon Roth, neamţul care a cântat cu Scorpions vreo 5 ani", mai spune prezentatorul Dodo.

Nu doar rock-ul i-a adus, însă, pe fani la Suceava.

"Un festival care în România este unic datorită peisajului. Se întâmplă în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun", sunt cuvintele de laudă ale lui Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei.

"Sperăm că înseamnă un bun prilej pentru cei care vin la festival să viziteze şi Cetatea de Scaun a Bucovinei, că de-asta am făcut festival în primul rând aici", a adăugat Mihnea Blidaru.

Rockeri din toate colţurile ţării au venit în Cetate pentru a se bucura de privelişte şi de muzica bună. 

"Pentru a mă bucura de muzică bună, de atmosfera care este una plăcută şi de acest monument istoric", a spus un spectator.

"Publicul a făcut tot. A fost cireaşa de pe tort. Noi ne bazăm concertul pe energie şi fără o comunicare bună cu publicul nu iese show", a spus Theo, de la Basska.

Unii chiar au îmbinat utilul cu plăcutul.

"E foarte mult de cărat, e foarte multă muncă, dar, totuşi, la ce trupe faine avem şi ce oameni faini sunt, chiar îmi place de mor să fac chestia asta. Sunt în al patrulea an de voluntariat aici", spuen entuziasmat un voluntar.

Artiştii de la Basska au urcat pe scenă şi au electrizat pur şi simplu publicul din Cetate.

"E un fussion între reggae, drum'n'bass, dubstep şi multe alte elmente din rap, hip hop, din hard core chiar", a adăugat Radu, de la Basska.

"Ca să nu ne chinuim prea mult, noi am încercat să-i spunem muzică cu suflet", mai spune Theo, de la aceeaşi trupă.

Festivalul se va încheia mâine, cu prestaţia fostului chitarist de la Scorpions, Uli Jon Roth.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Peste 2.000 de împătimiţi ai muzicii rock au luat cu asalt cetatea Sucevei! Festivalul Bucovina Rock Castle a strâns pe scenă nume mari ale genului!