Antena Meniu Search
x

Peste 600.000 de români își serbează onomastica. Tu le-ai spus „La mulți ani!” celor dragi?

Peste 600.000 de români poartă numele Sfântului Andrei, ocrotitorul spiritual al României. Credicioşii din întreaga ţară îl prăznuiesc pe Sfânt, singurul Apostol care a propovăduit învăţătura creştină în ţara noastră.

Vezi și

Peste 600.000 de români poartă numele Sfântului Andrei, ocrotitorul spiritual al României. Credicioşii din întreaga ţară îl prăznuiesc pe Sfânt, singurul Apostol care a propovăduit învăţătura creştină în ţara noastră.

Oamenii au pornit, cu miile, în pelerinaj, încă de ieri, să se roage la moaştele sfinte.  Sute de gălăţeni au participat aseară la o importantă manifestare religioasǎ. Marşul luminii, închinat Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al oraşului lor.

Aşa au venit şi Apostolii, aşa mergem şi noi, cântând, binecuvântând pe Dzeu şi dând bineţe oamenilor. Înainte de a porni în marşul Luminii, oamenii s-au rugat pentru sufletele tinerilor care au pierit în clubul Colectiv. Pelerinii au mers mai mulţi kilometri cu făclii în mâini, aşa cum, în urmă cu aproape 2.000 de ani, a făcut-o şi Apostolul Andrei pentru a propovădui învăţăturile creştine.

Este o tradiţie pe care trebuie să o transmitem şi generaţiilor viitoare. Îl cinstim pe Sf Andrei. Gălăţenii s-au închinat şi la moaştele Sfântului Efrem, aduse de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.  În timp ce aşteptau să ajungă la raclele sfinte, pelerinii s-au încălzit cu un ceai fierbinte.

Oamenii au venit cu sutele şi la Peştera Sfântului Andrei din localitatea constănţeană Corvin, în care a trăit Apostolul. Peştera Sf andrei reprezintă pt noi românii este Betleemul neamului românesc.

Pt neamul nostru romanesc Evanghelia s-a nascut prin gura Sfântului Apostol Andrei, care a propovăduit Evanghelia pe aceste meleaguri. Peştera s-a transformat, odată cu trecerea anilor, în loc de pelerinaj pentru credincioşii din toată ţara. Mulţi vin de la mii de kilometri distanţă. La slujba de astăzi, oficiată de Arhiepiscopul Tomisului şi un sobor de preoţi, sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Peste 600.000 de români își serbează onomastica. Tu le-ai spus „La mulți ani!” celor dragi?