Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peste cinci milioane de comprimate interzise, capturate de poliţişti la Constanţa. Substanţele dopante sunt folosite adesea de sportivi ca să-şi crească masa musculară

Captură-record de substanţe dopante de mare risc la Constanţa! În timpul unei operaţiuni de amploare, poliţiştii au găsit peste cinci milioane de comprimate interzise. De multe ori, cei care fac antrenamente sportive folosesc ilegal astfel de substanţe ca să-şi crească masa musculară. Asta, deşi medicii avertizează că pot fi letale. Două persoane au fost reţinute în acest caz. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 11.02.2024 , 19:42

Reporter: Ce făceaţi cu substanţele dopante? De unde le aveaţi? Le vindeaţi pe piaţa neagră? 

Cei doi inculpaţi, un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 29, au fost prezentaţi, astăzi, judecătorilor, acuzaţi de mai multe infracţiuni cu substanţe dopante de mare risc.

Substanţele dopante sunt folosite adesea de sportivi ca să-şi crească masa musculară

Vezi și

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române: Punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc.

Pe acelaşi subiect

Captura impresionantă a fost descoperită ieri de poliţişti, în urma unei operaţiuni de amploare.

Cristina Niţă, reporter Observator: Percheziţiile au avut loc în 36 de locaţii, de unde au fost ridicate peste 5 milioane de comprimate şi 51 de mii de fiole care conţin substanţe dopane. Valoarea lor se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

Toate produsele ilegale erau împachetate în 220 de baxuri. 

Olimpia Ceară, IPJ Constanţa: În urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanțe dopante de mare risc. 

Astfel de substanţe sunt folosite de multe ori ilegal de sportivi, pentru a mări performanţa şi rezistenţa la efort. Luptătorul K1 Alex Filip spune că s-a ferit mereu de ele, deşi în jurul lui unii le foloseau. 

Alex Filip, luptător K1: M-am întâlnit în meciurile pe care le-am avut cu adversari dopaţi.. Aceştia sunt mult mai pregătiţi decât cel cu care luptă sau cu care concureză. Îl ajută să aibă performanţe de 3 ori, de 10 ori mai bune.

Astfel de substanţe există pe piaţa neagră, deşi administrarea lor ar trebui făcută doar cu prescripţie medicală şi pentru afecţiuni grave. 

Robert Cercel, antrenor de fitness: Se face sub supravegherea unui medic şi, ca orice medicament, se face în limita bunului simţ. Dacă depăşeşti doza, pentru că în ziua de azi când văd rezultatele vor mai mult, ca la droguri, dacă depăşeşti doza poate fi fatal. 

Folosite fără recomandare şi în exces, substanţele dopante pot provoca tumori, cheaguri de sânge şi atacuri de cord. Potrivit legii, toate operaţiunile făcute fără drept cu substanţele dopante de mare risc constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu până la cinci ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Peste cinci milioane de comprimate interzise, capturate de poliţişti la Constanţa. Substanţele dopante sunt folosite adesea de sportivi ca să-şi crească masa musculară