Antena Meniu Search
x

Video Petreceri de Crăciun și Revelion, cu ochii pe ceas. Restricțiile de circulație rămân în vigoare chiar și de sărbători

Sărbători restrânse, în familie, fără invitaţi şi fără să primim în case colindători. Asta ne recomandă autorităţile, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, care ne-a anunţat azi că toate restricţiile rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou. Este prima dată când nu vom avea petreceri, concerte sau focuri spectaculoase de artificii

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 18.12.2020, 21:01

Vezi și
  • Autoritățile nu renunță la restricțiile anti-COVID nici în perioada sărbătorilor.

Anul acesta, colindele vor răsuna de sub măştile de protecţie. Şi nici nu vom mai vedea cete de vestitori ai naşterii Domnului.

Raed Arafat: "Înăuntrul casei nu ar trebui să primim colindători".

Autorităţile cred că mesele de Crăciun ar trebui să aibă loc doar cu participarea familiei. Dacă avem şi alţi invitaţi, ar fi bine să păstrăm distanţa şi să purtăm măştile.

Raed Arafat: "Fără invitaţi în afara familiei, familie restrânsă. Contact cât mai puţin cu persoane cu care nu stăm. Dacă avem contact cu persoane cu care nu stăm, trebuiesc respectate regulile. Distanţare şi purtarea măştii".

În vreme ce unii cred că pot accepta aceste recomandări, alţii consideră că sărbătorile nu se simt fără vizite la prieteni şi cunoscuţi.

Bărbat: "Cu familia în orice caz trebuie să facem. Obligatoriu cu familia".

Cel mai greu e pentru românii din străinătate, care trebuie să decidă dacă dorul de familie şi ţară e mai puternic decât dorinţa de a-i ştii sănătoşi pe cei dragi.

Elena State, româncă stabilită în Italia: "Eu, având tatăl bolnav, voiam să vin pentru două, trei zile maximum, pentru a-l vedea. Singura mea frica e să nu rămân acolo, având copii mici. Am doi copii micuți, unul de 3 ani și unul de 5 ani și doi mai măricei. Nu aș vrea să rămân acolo pentru mult timp. Asta e unica mea frică! Aș vrea să vin, dar nu știu cum se procedează la noi cu testul, răspunsul în câte zile ți-l dă. Aici nu este nimic sigur. Astăzi, spune că suntem în zonă galbenă, mâine Conte se decide să ne impună zonă roșie. Nu se știe niciodată. Poți lua virusul de prin aeroport. Eu aș vrea să vin foarte mult pentru că tatăl meu nu este chiar foarte bine. Din contră, este chiar foarte rău. Sunt între "Nu" și "Da"."

Restricţiile precum interzicerea circulaţiei după ora 23.00 vor fi menţinute atât de Crăciun cât şi de Revelion. Asta înseamnă că amatorii de petreceri vor trebui să se oprească la timp, ca să ajungă toată lumea acasă înainte de ora limită.

În plus, focurile de artificii ar trebui urmărite anul acesta de la balcon.

Raed Arafat: "Oricum va fi ora 00.00. Sunt restricţiile de circulaţie.Aşa că asta este recomandarea noastră".

Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au emis la rândul lor un ghid pentru toate statele membre UE. Sunt cerute criterii clare pentru evenimentele în familie sau cele în aer liber. Deasemenea este recomandată evitarea ceremoniilor religioase cu public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Petreceri de Crăciun și Revelion, cu ochii pe ceas. Restricțiile de circulație rămân în vigoare chiar și de sărbători