Antena Meniu Search
x

Pictor din Alba, șantajat de o minoră după ce a pozat nud. Fata i-a cerut zeci de mii de euro

Întâmplare bizară pentru un artist din Alba. Pictorul a realizat mai multe opere de artă având drept model o tânără minoră. După un timp însă, fata a început să-l şantajeze şi să-i ceară, în repetate rânduri, zeci de mii de euro.

de Redactia Observator

la 05.09.2019, 17:05

Vezi și

Întâmplare bizară pentru un artist din Alba. Pictorul a realizat mai multe opere de artă având drept model o tânără minoră. După un timp însă, fata a început să-l şantajeze şi să-i ceară, în repetate rânduri, zeci de mii de euro. Deşi fapta penală de şantaj se pedepseşte în mod normal cu închisoarea, pentru că era minoră în momentul comiterii ei, tânăra va fi supravegheată timp de 6 luni.

În anul 2015 artistul în vârstă de 74 de ani i-a făcut fetei mai multe multe portrete şi desene nud. După doi ani, aceasta l-a sunat şi, sub ameninţarea că va anunţa poliţia şi va face plângere pentru tentativă de viol, i-a cerut acestuia 20.000 de euro.

Speriat, artistul s-a întâlnit cu adolescenta şi cu mama ei şi, în urma discuţiilor, şi-a luat angajamentul să-i plătească fetei 15.000 de lei în două tranşe. I-a dat acesteia 9.000 de lei, urmând ca restul sumei să o achite când tânăra împlineşte 18 ani.

Pictorul şi tânăra au semnat şi o înţelegere, doar că fata a continuat să îl ameninţe şi să-i ceară bani. Aşa că artistul plastic a mers la Poliţie şi a povestit tot ce se întâmplă.

Anul trecut, în urma unui flagrant, fata a fost reţinută pentru 24 de ore şi trimisă în judecată pentru şantaj în formă continuată.

Deşi pedeapsa pentru o astfel de faptă este între 2 şi 7 ani de închisoare, pentru că era minoră în momentul în care s-au petrecut faptele, instanţa a decis că fata va fi doar supravegheată pe o durata de 6 luni.

În acest timp, tânăra este obligată să urmeze un curs de pregătire şcolară, nu are voie să se apropie şi să comunice cu artistul plastic şi trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pictor din Alba, șantajat de o minoră după ce a pozat nud. Fata i-a cerut zeci de mii de euro