Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plaje lărgite în două staţiuni de pe litoral. Şezlongurile ar putea fi gratuite, cu o singură condiţie a hotelierilor

Veşti bune pentru turişti! De vara viitoare o să vă puteţi bucura de plaje lărgite şi în staţiunile din sudul litoralului. În plus, spun hotelierii, serviciile oferite pe plaje s-ar putea ieftini. Mai exact şezlongurile, ale căror preţuri s-ar putea reduce în aceste zone. Totul cu o condiţie - ca autorităţile să accepte propunerea hotelierilor, iar la licitaţiile pentru plaje, principalul criteriu luat în calcul să nu mai fie preţul. 

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 08:46

Lucrările de înnisipare, efectuate în plin sezon turistic, care i-au scos din minţi pe turiştii aflaţi în vacanţă sunt aprope de final pe plajele din sudul litoralului.

"Se aşează ultimele profile submerse pentru plaja din zona de îmbăiere. Ne dorim să existe o progresie lină în apă astfel încât turiştii să fie mulţumiţi de latura turistică a lucrărilor", declară Nicușor Buzgaru, manager de proiect ABADL.

Care vor fi plajele lărgite

Vezi și

Lucrările fac parte din Lotul 8 - Jupiter – Neptun şi au costat aproape 220 de milioane de lei. Chiar dacă autorităţile se declară mulţumite de cum au fost făcute treburile, turiştii nu sunt la fel de încrezători. Necesita lăţimea lărgimea plajei, dar trebuie să avem răbdare şi cu ajutorul autorităţilor, peste câţiva ani va fi frumos.

Pe acelaşi subiect

O schimbare pe care mulţi turişti ar fi trebuit să o sesizeze încă de anul trecut este preţul şezlongurilor. Hotelierii i-au propus ministrului mediului ca în momentul în care se licitează un sector de plajă, prețul în cazul lor să reprezinte doar 40 la sută din contract.

"Încercăm să identificăm variantele în care să nu mai conteze atât de mult preţul de închiriere pentru un sector de plajă. Încercâm să găsim soluţia de mijloc", precizează Mircea Fechet, Ministrul Mediului.

Dacă propunerea hotelierilor va fi aprobată, aceştia şi-ar permite să ofere gratuit şezlongul în pachetul turistic.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » Plaje lărgite în două staţiuni de pe litoral. Şezlongurile ar putea fi gratuite, cu o singură condiţie a hotelierilor