Antena Meniu Search
x

Video Plajele, sufocate de valuri de gunoaie: "Eu vă spun cât am stârns de la începutul anului: 11 000 de tone de deşeuri"

Costineşti concurează pentru titlul de cea mai murdară staţiune de pe litoralul românesc. Plajele sunt sufocate de gunoaie, digurile pline de resturi menajere, iar pubelele din ce în ce mai puţine la număr. Inspectorii de la mediu au dat sute de amenzi, însă turiştii le plătesc zâmbitori şi continuă să încalce legea.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 08:33

Vezi și

"Acestea sunt lampioane pe care le aprind turiştii noapte de noapte. O parte rămân aici pe dig, dar cel mai rău e că o parte din acest material ajunge adesea-n Golf sau pe mare", a declarat Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu.

Iar mizeria descoperită de Şeful Gărzii de Mediu nu este numai la vedere: multe deşeuri sunt ascunse de turişti sub pietrele digului. Angajaţii de la salubritate au pierdut numărul sacilor pe care îi umplu în fiecare seară. Turiştii continuă să-şi petreacă concediile printre deşeuri, pentru că mulţi confundă plajele cu pubelele sau coşurile de gunoi.

Şi amenzile au venit în valuri mari: în mai puţin de o săptămână s-au aplicat sancţiuni de aproximativ un milion de lei. "Pentru un flux de 60 000 de oameni în weekend, aici, într-o seară de sâmbătă, funcţionează doar 2 maşini de ridicat deşeuri. 60 000 de oameni care consumă – asta înseamnă un oraş. Pentru un oraş, 2 autospeciale este mult prea puţin", a mai declarat Octavian Berceanu.

"Eu vă spun cât am stârns de la începutul anului: 11 000 de tone de deşeuri", spune Paul Cononov, de la Apele Romane Dobrogea Litoral. În toate staţiunile, utilajele intră pe plajă după ora 21, iar tomberoanele şi coşurile de gunoi sunt golite. Chiar şi aşa, un nou răsărit vine întotdeauna cu valuri de gunoaie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Plajele, sufocate de valuri de gunoaie: "Eu vă spun cât am stârns de la începutul anului: 11 000 de tone de deşeuri"