Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de plângeri împotriva jandarmilor după violenţele din Piaţa Victoriei

Se adânceşte războiul dintre protestatari şi Jandarmerie, după confruntările violente de la mitingul diasporei. Zeci de tineri şi-au scos certificate medico-legale şi au depus plângeri la Parchetul Militar împotriva forţelor de ordine.

de Redactia Observator

la 12.08.2018 , 20:14

Se adânceşte războiul dintre protestatari şi Jandarmerie, după confruntările violente de la mitingul diasporei. Zeci de tineri şi-au scos certificate medico-legale şi au depus plângeri la Parchetul Militar împotriva forţelor de ordine. Acuză jandarmii că au intervenit abuziv şi au rănit oameni care protestau paşnic. Vor fi traşi la răspundere şi indivizii filmaţi în timp ce lovesc cu brutalitate doi jandarmi puşi la pământ.

Ionuţ Liviu şi Claudiu Mihai au fost primii identificaţi în imaginile surprinse în timpul luptelor din stradă. Cei doi tineri au făcut parte din mulţimea care i-a atacat pe cei doi jandarmi desprinşi din dispozitiv. Sunt acuzaţi de ultraj, după ce i-ar fi lovit cu brutalitate pe jandarmeriţa de 23 de ani şi pe colegul ei. 

Tinerii au fost reţinuţi azi-noapte, după audieri maraton la Poliţia Capitalei. Unul dintre ei ar fi fost prins chiar în timp ce îşi făcea bagajele ca să fugă din ţară. Pe celălalt l-au ridicat din stradă. Se îndrepta spre Piaţa Victoriei în a doua seară de proteste. 

Vezi și

Între timp, au apărut primele imagini cu femeia jandarm şi colegul său, pe patul de spital. Tânăra a fost consiliată de un psiholog şi urmează să fie externată. În fotografii apare alături de ministrul de Interne, Carmen Dan. 

Explicaţii au dat chiar şi cei care au făcut un scut uman în jurul tinerei rănite. La ieşirea din secţie, unul dintre ei a acuzat jandarmii că l-au lovit pe nedrept.

Războiul dintre protestari şi Jandarmerie ajunge pe mâna procurorilor. Într-o singură zi, aproape 35 de tineri au solicitat certificate medico-legale ca să demonstreze anchetatorilor că ar fi fost răniţi de jandarmi. Acuză forţele de ordine de abuz în serviciu.

Procurorii cer informaţii şi de la medicii din spitale şi de pe ambulanţe, legate de victime. Cei mai mulţi manifestanţi s-au plâns că au fost intoxicaţi de gazele lacrimogene. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Zeci de plângeri împotriva jandarmilor după violenţele din Piaţa Victoriei