Antena Meniu Search
x

Video Planul roşu de intervenţii, declanşat pentru alarma falsă de incendiu de la "Marie Curie". Raed Arafat: "Nu ai pe cine amenda"

Un apel la 112 a pus pe jar autorităţile din Capitală noaptea trecută. Cineva a anunţat că a văzut fum la spitalul de copii Marie Curie. A fost activat de urgenţă planul roşu: zeci de pompieri şi 15 maşini de intervenţie au ajuns într-un suflet la faţa locului. Din fericire, s-a dovedit că a fost doar o alarmă falsă. Fumul ar fi rezultatul unei acţiuni de deratizare.

de Redactia Observator

la 25.08.2021, 20:23

Vezi și

Ora 21.54. Un trecător dă alarma. Sună la 112 şi anunţă un posibil incendiu. Imediat, se activează planul roşu de intervenţie. Pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, sunetul sirenelor este asurzitor. Zona din jurul spitalului este împânzită. 

15 autospeciale şi zeci de pompieri sosesc la faţa locului în câteva minute. "Am auzit din casă maşinile de intervenţie pentru pompieri şi poliţie şi am ieşit să văd ce s-a întâmplat", spune un locuitor din apropiere.

Ajunşi la spital, pompierii îşi dau seama că nu este vorba despre un incendiu. În realitate, fumul era de la o maşină de deratizare care abia trecuse prin zonă. "S-au trimis toate forţele posibile, a fost declanşat planul roşu, a fost pregătită şi o echipă medicală. Nu ai pe cine amenda şi de ce, persoana care a sunat i s-a părut că e un incendiu şi a sunat, nu e rea voinţă, nu a vrut să pună forţele la test", a transmis Raed Arafat.

Persoanele internate în spital nu au fost evacuate pe timpul intervenţiei. În schimb, pe bulevard nu s-a circulat o bună bucată de timp, iar autobuzele au fost nevoie să-şi schimbe traseul. Autorităţile spun că se mobilizează masiv la fiecare posibil incendiu la spital, mai ales după tragediile de la Piatra Neamţ şi Matei Balş, când au murit în total 30 de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Planul roşu de intervenţii, declanşat pentru alarma falsă de incendiu de la "Marie Curie". Raed Arafat: "Nu ai pe cine amenda"