Antena Meniu Search
x

Video Plouă în Castelul Peleş. Apa a afectat grav acoperișul clădirii și camerele prețioase. Găleţile şi improvizaţiile, la ordinea zilei

Plouă în Castelul Peleş din Sinaia! Apa a afectat grav acoperişul clădirii, iar infiltrațiile au stricat deja interioarele preţioase. Găleţile şi improvizaţiile pentru a colecta apa sunt la ordinea zilei. După mai multe solicitări disperate, autorităţile au alocat, într-un final, banii necesari pentru reparaţii. 

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 19:47

Vezi și

Ligheane, găleţi şi folii de plastic. Apa a pătruns deja în Dormitorul Regal şi a produs pagube însemnate. Au fost afectate atât draperiile, cât şi lambriul. Dezastrul cel mai mare este însă în mansardă.

Valentin Răileanu, Inginer Muzeul Național Peleș: Au fost puşi în situaţia de a monta diverse copertine din folie PVC sau de a posta, în locurile unde infiltraţia a fost ceva mai abundentă, ligheane sau găleţi, astfel încât să limiteze pe cât se poate ca apa pluvială să coboare la etajele inferioare şi să afecteze bunurile de patrimoniu.

Zonele afectate de infiltraţii sunt închise publicului, astfel că turiştii nu ştiu cu ce probleme se confruntă unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice din ţară.

Castelul Peleş nu a mai fost renovat, în interior, din anii 80

Pe acelaşi subiect

Turist: Mi se pare trist şi cred că ar trebui să se implice mai mult, pentru că e o chestie foarte importantă pentru istoria noastră, a românilor

Angajaţii au trimis mai multe scrisori autorităţilor şi au cerut ajutor. Ministrul Culturii a anunţat că va aloca peste 8 milioane de lei pentru renovarea Castelelor Peleş şi Pelişor. Lucrările vor dura 6 luni şi ar urma să înceapă curând.

Turist: E bine totuşi că vor să facă ceva. Dacă acum au început să dea bani să repare, totuşi e un pas înainte. Speranţa moare ultima.

Castelul Peleş nu a mai fost renovat, în interior, din anii 80.

Acelaşi dezastru se întâmplă şi în Casa Poporului. După prima ninsoare din această iarnă, a început să picure din tavan.

Deşi ar exista bani în buget pentru reparaţii, aleşii nu au decis încă soarta propriului acoperiş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Plouă în Castelul Peleş. Apa a afectat grav acoperișul clădirii și camerele prețioase. Găleţile şi improvizaţiile, la ordinea zilei