Antena Meniu Search
x

Video "O imagine clară a ceea ce se întâmplă în România". În timp ce apa le curge prin tavan în Palatul Parlamentului, aleșii au votat bugetele pentru pensiile speciale

Plouă  în Parlamentul României si asta provoca invazie de ..găleți. Zăpada de ieri a provocat probleme: apa s-a infiltrat prin acoperiş si curge de mai bine de o zi pe holurile palatului Parlamentului. Deşi există bani pentru reparaţii, soluţia găsită e una în cel mai pur stil românesc: găleţile pentru ploaie sunt imaginea României cârpite. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 08.12.2023, 21:10

Vezi și

O simplă nisoare de decembrie a creat probleme majore în Parlamentul României. Stratul de zăpadă de pe cupolă s-a topit, iar apa s-a infiltrat prin tavan şi a curs mai bine de 24 de ore în foaierul Senatului. Femeile de serviciu au improvizat o soluţe, în cel mai pur stil românesc. Au umplut sala cu găleţi.

Marius Gârlaşiu, reporter Observator: "În politica româneasca galeata a devenit cumva o tradiţie, mai ales în campaniile electorale. Unele partide au umplut-o cu zahar, mălai şi făină şi au folosit-o pentru a câstiga votul românilor. În Parlament însă, găleata are un rol practic. Aici, în foaierul Senatului, găleata e folosită pentru a aduna apa care se infiltrează prin cupolă."

Aleşii poporului recunosc că imaginea este una dezolantă.

Radu Mihail, senator: "Apa curge în Parlament, la cantina din Camera Deputaţilor, de ani şi ani de zile. Acum a început să curgă la Senat. Este o imagine clară a ceea ce se întâmpă în România."

Pe acelaşi subiect

Daniel Fenechiu, senator: "Anul trecut chiar am fost în imposibilitatea să ţinem o şedinţă din motivul ăsta. Din păcate nu au existat bani pentru o reparaţie mai serioasă, s-au facut mai multe reparaţii mai mici."

Ce priorități au aleșii?

Bani pentru a repara acoperişul prin care curge apa ar exista în bugetul Senatului. Doar că:

Marius Gârlaşiu, reporter Observator: "Senatul a asigurat 4 milioane de euro în Bugetul pe anul viitor pentru pensiile speciale ale foştilor senatori. De cealaltă parte, Camera Deputaţilor a prevăzut în buget 2,2 milione euro pentru pensiile foştilor deputaţi. În total sunt 850 de foşti parlamentari care încasează pensii speciale. Pensii care ne vor costa anul viitor 6,2 milioane de euro din bani publici."

Radu Mihail, senator: "Aşa cum guvernează România, aşa se organizează şi în Senat."

Daniel Fenechiu, senator: "Sunt deplorabile (n.r. imaginile). Din păcate imaginea clasei politice este extrem de proastă. Foarte multă vreme, destul de mulţi decidenţi au preferat să nu aducă în discuţie povesea asta, decât să explice de ce e necesar."

Până când aleşii vor decide soarta propriului acoperiş, găleţile pentru ploaie rămân soluţia ruşinoasă în cea mai scumpă clădire din România...  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » "O imagine clară a ceea ce se întâmplă în România". În timp ce apa le curge prin tavan în Palatul Parlamentului, aleșii au votat bugetele pentru pensiile speciale