Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pod metalic peste râul Olt, vechi de peste un secol, pericol pentru şoferi. Elementele pe care se sprijină sunt în stare de degradare extremă

Atenţie şoferi, încă un pod şubred vă pune drumurile în pericol! Este vorba despre un pod metalic, de peste 80 m lungime, ridicat peste râul Olt, în apropierea localității Podu Oltului. Autorităţile cred că are peste un secol vechime, însă documente care să ateste asta nu au fost găsite. Pentru că degradarea pune probleme de siguranţă pentru maşini, în acest moment sunt o serie de reastricţii în zonă. 

de Claudiu Loghin

la 26.06.2024 , 14:18

Restricţiile sunt mai mult pe hârtie, potrivit unora dintre localnicii din Podu Oltului. Sunt indicatoare prin care şoferii sunt anunţaţi că nu au voie pe pod vehicule cu masa totală maxim admisă peste 3,5 tone, însă oamenii din zonă spun că nu există nimeni care să sancţioneze încălcarea acestei restricţii de trafic. De asemenea, trebuie păstrată o distanţă de 7 metri  între vehiculele care traversează acest pod şi care au o masă totală maxim admisă sub 3,5 tone.

"Având ȋn vedere starea avansată de degradare a podului situat pe drumul județean DJ 112 la km 7+210, la intrarea ȋn localitatea Podu Oltului, până la ȋnceperea lucrărilor de reconstrucție a acestuia, Consiliul Județean Braşov în calitate de administrator al drumului şi podului va limita la 3,5 tone masa maximă admisă a autovehiculelor care vor tranzita podul. Montarea panourilor de avertizare şi informare va ȋncepe ȋn data de 20 mai şi va dura câteva zile, ȋn funcție de condițiile meteorologice. Se vor monta panouri de avertizare şi informare:

  • pe Drumul Naţional 11, la intersecţia cu DJ 112 – la intrarea în localitatea Hărman din DN 11;
  • la intersecția drumurilor județene DJ 108, DJ 112 şi DJ 112A, în centrul localităţii Hărman;
  • pe DJ 112, la ieşirea din localitatea Hărman spre localitatea Podu Oltului.
Vezi și

Acest pod, cu o vechime de peste o sută de ani, a ajuns într-o stare precară atât a căii de rulare, cât şi a fundaţiilor, ce nu mai permite reparaţii, astfel încât sunt necesare măsuri de protecţie prin limitarea masei autovehiculelor, până la construirea unui pod nou. 

Pe acelaşi subiect

Înţelegem faptul că acest pod reprezintă singura cale de acces dinspre centrul de comună spre satul Podu Oltului şi că limitarea circulaţiei pe pod poate cauza neajunsuri, dar contăm pe înţelegerea şi sprijinul comunităţii locale, deoarece siguranţa şi viaţa oamenilor sunt cele mai importante", a informat, în luna mai, Consiliul Judeţean Braşov.

Se bănuieşte că podul a fost construit între 1900 şi 1915

Este un pod pentru care administratorii nu au acte. Nu există o carte a imobilului, nu există documentaţie tehnică de predare şi doar se bănuieşte că acest pod a fost construit între 1900 şi 1915. Ce se vede foarte clar este starea de degradare extemă a podului, nu doar arcadele metalice ale podului, ci şi suprafaţa de rulare şi, mai grav, elementele pe care podul se sprijină pe cele două maluri ale Oltului. Autorităţile judeţene au pregătit documentaţia pentru realizarea unui nou pod, însă până în acest moment, deşi o parte a actelor sunt gata, în teren nu se vede nimic.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Pod metalic peste râul Olt, vechi de peste un secol, pericol pentru şoferi. Elementele pe care se sprijină sunt în stare de degradare extremă