Antena Meniu Search
x

Podul Calafat-Vidin a fost deschis, dupa 13 ani de asteptare

Am asteptat 13 ani, dar batalia pentru Vidin a meritat. Sute de milioane de euro investite, nenumarate scandaluri si promisiuni, dar podul Calafat-Vidin a fost deschis.

Vezi și

La final de proiect, oficialii romani si bulgari au lasat deopate neintelegireile si au pornit impreuna pe noul pod al prieteniei. Mai ales ca in prima luna, tranzitul e gratis.

Cu sobor de preoti, strangeri de mana si taieri de panglici, oficialii din Romania si Bulgaria au reusit, dupa 13 ani, sa vada un vis transformat in realitate: podul Calafat - Vidin. A fost inaugurat cu mult fast si declaratii de prietenie. Totusi, asta nu l-a impiedicat pe premierul Victor Ponta sa faca haz de necaz: „In 2000 de ani, s-au facut trei poduri peste Dunare in aceasta regiune, deci chiar e un moment istoric”.

De la malul Dunarii, investitia de peste 270 de milioane de euro pare justificata. Podul care face legatura intre tarile vestice si Grecia sau Turcia este impunator. Mai greu este sa ajungi la el.

De la Drobeta Turnu Severin, pana la Calafat, drumul arata ca un santier de mare autostrada. Toata lumea lucreaza, iar traficul este paralizat din 10 in 10 kilometri.

La aproximativ 70 de kilometri de Calafat, in localitatea Radova, muncitorii care lucreaza la un pod spun ca mai au de munca cel putin o luna de zile. Asa ca soferii care trec pe acest pod trebuie sa astepte culoarea verde.

Doar ca soferii nu mai au rabdare, nici macar de dragul podului prieteniei.

Solutia ar veni tot de la autoritati. Se va construi o autostrada, in urmatorii doi ani. Cel putin asa promite premierul Victor Ponta. Culmea, noul pod peste Dunare e departe de a-i multumi pe romani. Tara noastra ar pierde ceva bani din tranzitul de marfa de pe teritoriul statului.

Pana acum, TIR-urile care voiau sa ajunga la Sofia, in Bulgaria, de exemplu, trebuiau sa strabata cel putin 650 de kilometri in Romania. Acum, distanta aproape s-a injumatatit, iar soferii vor prefera, cel mai probabil, sa se cazeze cat mai aproape de capitala bulgara. Asta inseamna mai putine roviniete platite si mai putine plinuri de motorina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Podul Calafat-Vidin a fost deschis, dupa 13 ani de asteptare