Antena Meniu Search
x

Video Politicianul AUR care a vrut să intre cu cannabis în Parlament a recunoscut că era pentru consum propriu. Riscă 2 ani de închisoare

Dacă credeaţi că în Parlamentul României le-aţi văzut pe toate, un politician AUR a întrecut orice imaginaţie. A vrut să intre în Casa Poporului cu un pliculeţ de... marijuana. A fost depistat la intrare, de SPP. Bărbatul a recunoscut că substanţa interzisă este pentru consum propriu. Din Parlament a ajuns direct la Poliţie.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 27.08.2021, 19:28

Vezi și

Mircea Gheorgheosu a ajuns ieri, pe la prânz, în Parlament. Ca orice angajat, politician sau vizitator trebuia să treacă prin filtru, ca la aeroport, pentru a ajunge în birou. De data aceasta, a fost oprit. 

Corina Matlinschi, reporter Observator: În momentul în care a ajuns la controlul de securitate, la percheziția corporală SPP-iștii au găsit un plic cu o substanța vegetală. Chiar el este cel care a recunoscut, spun surse din anchetă, că este canabis și că îl are pentru consum propriu. Un pliculeț cu jumătate de gram trimis acum spre analiză la Brigada antidrog. 

Bărbatul lucrează în departamentul de comunicare al grupului AUR de la Senat şi chiar a fost purtător de cuvânt la congresul din ianuarie 2020. Vestea s-a răspândit repede printre colegii din Parlament.

Sorin Lavric, senator AUR: Nu spune nimic despre grupul AUR, mă mir că un om atât de inteligent nu şi-a dat seama că face o greşeală.

Pe acelaşi subiect

Liderul AUR, George Simion, a reacţionat cu ironie şi o săgeată către premier

"Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranța domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru", a declarat George Simion.

Premierul Florin Cîţu a refuzat să răspundă în urmă cu două săptămâni la întrebarea dacă a consumat vreodată substanţe interzise.

Radu Oprea, senator PSD: Astfel de lucruri pot apoi să ducă la lucruri mai mici, cum este şi acesta de a intra în Parlament cu substanţe interzise, pentru că dacă premierul poate de ce nu pot şi ceilalţi. 

Sergiu Vlad, senator USR-PLUS: Mi se pare că în Parlamentul României putem să întâlnim tot felul de situaţii bizare, chiar penale şi nu mă mai miră nimic.

Bogdan Matei, senator PSD: Cred că demnitarii statului român ar trebui să fie mult mai atenţi în momentul în care fac angajări.

Anca Dragu, preşedinte Senat: Noi vom pune în discuție în comisia de disciplină acest caz. Este fără precedent.

Între timp, Gheorgheosu şi-a dat demisia din toate funcţiile, inclusiv din cea de membru AUR. Nu a putut fi contactat pentru reacţii. DIICOT a deschis dosar penal pentru deţinere de droguri pentru consum propriu şi aşteaptă rezultatele analizelor de laborator. Politicianul riscă între trei luni și doi ani de închisoare, dar poate scăpa și cu o simplă amendă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Politicianul AUR care a vrut să intre cu cannabis în Parlament a recunoscut că era pentru consum propriu. Riscă 2 ani de închisoare