Antena Meniu Search
x

Video Poliţist condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Cerea mii de euro şoferilor prinşi băuţi pentru a le recupera mai repede permisul

Un poliţist din Reghin a fost condamnat definitiv la cinci de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi şantaj. Agentul cerea sume consistente de la şoferii care au fost prinşi băuţi la volan, pentru a-i ajuta să-şi recupereze mai repede permisele de conducere, dar şi să obţină, în actele depuse la dosar, o alcoolemie mult mai mică decât cea înregistrată în ziua testării.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.07.2024 , 14:05

Ofiţerul de la Poliţia Reghin îi ajuta pe şoferii prinşi băuţi la volan să îşi recupereze permisele reţinute într-un timp cât mai scurt şi să scape cu sancţiuni mai uşoare. Pretindea pentru acest lucru sume între 700 şi 5000 de euro şi intervenea inclus la Medicina Legală Mureş pentru ca rezultatele alcoolemiei să fie diminuate sub limita de dosar penal.

Poliţistul şi-a santajat şi unul dintre colegi

Procurorii au reuşit să probeze 4 astfel de fapte şi spun că în poliţie a început să se vorbească despre aceasta procedură total ilegală, ofiţerul a început să îi ameninţe pe cei care vorbeau, pe unul dintre agenţi l-ar fi şantajat cu dezvăluirea unor imagini şi fapte compromiţătoare, în cazul în care nu îi determina şi pe ceilalţi să păstreze tăcerea. Bărbatul a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi tot pentru 5 ani. Sentinţa este definitivă.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Evenimente » Poliţist condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Cerea mii de euro şoferilor prinşi băuţi pentru a le recupera mai repede permisul