Antena Meniu Search
x

Un poliţist de la IPJ Maramureş, amendat de 40 de ori în ultimul an, pentru parcare pe locuri pentru persoane cu handicap

Un poliţist de la IPJ Maramureş a fost amendat de 40 de ori în ultimul an, pentru parcare pe locuri pentru persoane cu handicap, pe trotuar sau acolo unde era un semn mare cu parcarea interzisă.

de Redactia Observator

la 02.03.2019, 09:15

Poliţistul lucrează la Serviciul de Informaţii Interne
Un poliţist de la IPJ Maramureş, amendat de 40 de ori în ultimul an, pentru parcare pe locuri pentru persoane cu handicap - vasiledale.ro

Un poliţist de la IPJ Maramureş a fost amendat de 40 de ori în ultimul an, pentru parcare pe locuri pentru persoane cu handicap, pe trotuar sau acolo unde era un semn mare cu parcarea interzisă.

Poliţistul, scrie vasiledale.ro, lucrează la IPJ Maramureş la Serviciul de Informaţii Interne i conduce un autoturism Skoda înmatriculat în Cehia. În urmă cu două zile, maşina a fost fotografiată parcată pe mijlocul trotuarului, peste drum pe IPJ, chiar sub semnul cu Parcarea Interzisă.

Sursa citată a cerut puncte de vedere oficiale de la IPJ şi de la Poliţia Locală Baia Mare. "Din verificările efectuate până în acest moment rezultă că autoturismul, înmatriculat în Cehia, îndeplinește condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice, fiind asigurat pentru răspundere civilă auto, asigurarea fiind valabilă pe perioada 09.08.2018-08.07.2019.

Pentru nerespectarea regulilor privind oprirea voluntară a autovehiculului, în zona de acțiune a indicatorului ,,Oprirea interzisă”, în baza prevederilor Art. 145, lit. a din Regulamentul de aplicare a O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorului auto i-a fost aplicată o sancțiune contravenţională." se precizează în comunicatul primit de la IPJ.

Poliția Locală Baia Mare a trimis şi ea un comunicat, în care se spune că şoferul a primit 40 de amenzi în ultimul an: "În evidențele noastre autoturismul la din fotografii figurează în baza de date a Poliției Locale Baia Mare având 40 de sancțiuni contravenționale. 38 dintre acestea au fost aplicate în cursul anului 2018 iar 2 în acest an. Sancțiunile au fost aplicate fie pentru parcare pe locuri pentru persoanele cu handicap, fie pe locuri special amenajate dar fără a avea tichet de parcare, fie ”parcare” direct pe trotuar."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un poliţist de la IPJ Maramureş, amendat de 40 de ori în ultimul an, pentru parcare pe locuri pentru persoane cu handicap