Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Polițiștii nu vor mai împărți lumină de Înviere. Ministrul Vela a anunțat alte reguli (Video)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi reguli privind evenimentele care se vor desfășura în Noaptea de Înviere.

de Cristian Ionescu

la 15.04.2020 , 23:16

- observator.tv

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi reguli privind evenimentele care se vor desfășura în Noaptea de Înviere.

La nici 24 de ore după ce a anunțat că personalul MAI va împărți Sfânta Lumină în Noaptea de Înviere, ministrul a revenit asupra deciziei și a precizat că personalul parohiilor vor face acest lucru, ajutați de maxim 5 voluntari, iar oamenii vor lua lumina de la ușă sau de la geamuri.

Lumina se ia de la geam, sau de la ușă, dar nu din stradă

Articolul continuă după reclamă

Conform Ministrului de Interne, Lumina Sfântă va fi distribuită la cerere credincioșilor, dar nu de către polițiști, ci de către preoți, care vor purta mănuși și măști, necesare protecției.

"Slujbele din noaptea de inviere se vor oficia cu respectarea indrumarilor BOR si prevederilor de distanțare socială, fără participarea credinciosilor in incinta, in curtea sau in apropierea lacasurilor de cult. Painea sfintita va fi distribuita la domiciliul credinciosilor din toate parohiile de catre personalul bisericii si voluntarii parohiei, vineri si sambata in intervalul orar 08- 17 si in prima zi de Paște intre orele 6 si 12, la solicitarea credincioșilor. Sfanta Lumina de la Ierusalim va fi distribuita in parohii de personalul bisericii și voluntari, sambata incepand cu ora 20.00. Clericii din fiecare parohie, ajutati de maxim 5 voluntari, cu echipament de protectie, masca, manusi, vor asigura distribuirea pastilor sau liminii respectand reglementarile distanțării sociale, avand asupra lor buletinul și ca semn distinctiv banderola alba pe brat si un ecuson de la parohie în piept. Credinciosii vor primi Paștile sau Sfânta Lumină din pragul casei sau de la fereastra, fara a iesi in strada. In zona locuintelor multifamiliale, vor fi inmanate unui reprezentant desemnat de asociatia de proprietari, care va purta echipament de protectie, masca si manusi", a anunțat ministrul Vela.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Polițiștii nu vor mai împărți lumină de Înviere. Ministrul Vela a anunțat alte reguli (Video)