Antena Meniu Search
x

15 bucătari au încins ceaunele și plitele la Sibiu, la pomana porcului

Bucătari din toată ţara s-au întrecut în pomana porcului, cârnaţi, slănină şi alte preparate tradiţionale de Ignat, la Sibiu. Au încins plitele şi ceaunele, iar cei care au trecut pe acolo s-au oprit să guste şi s-au declarat pe loc cuceriţi.

Vezi și

Bucătari din toată ţara s-au întrecut în pomana porcului, cârnaţi, slănină şi alte preparate tradiţionale de Ignat, la Sibiu. Au încins plitele şi ceaunele, iar cei care au trecut pe acolo s-au oprit să guste şi s-au declarat pe loc cuceriţi. Mai ales turiştii străini, care n-au mai întâlnit niciodată asemenea preparate.

"De poftă, merită să-şi sacrifici silueta" şi-au spus cei care au gustat din ceaunele cu pomana porcului pregătite de cei 15 bucătari. Dacă în cele mai multe zone, carnea, cârnăciorii şi şunca sunt prăjite în ulei cu puţin usturoi, în Sibiu, reţeta seamănă mai mult cu o tocăniţă. Se face cu ceapă şi boia.

Mămăliga şi murăturile nu trebuie să lipsească de la pomana porcului. Cei care au trecut pe la festivalul din Sibiu n-au refuzat nici varza călită.

De la slănină, la jumări şi şorici, toate produsele româneşti i-au cucerit pe străini.

Organizatorii spun că astfel de evenimente culinare se vor organiza tot anul viitor, când Sibiul devine Regiune Gastronomică Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » 15 bucătari au încins ceaunele și plitele la Sibiu, la pomana porcului