Antena Meniu Search
x

Video Povestea Claudiei, urmaşa lui Vlad Tepeş şi contesa pentru care Regele Charles a venit special în România. Legătura de sânge dintre suveranul britanic şi România

Legătura Regelui Charles cu România e una de sânge. Iar rădăcinile sale sunt undeva, în Transilvania, într-un castel plin de poveşti misterioase. Acolo s-a născut stră stră stră bunica actualului rege al Marii Britanii, ea însăşi o urmaşă a lui Vlad Ţepeş. În 2008 Charles a venit special în România la mormântul ei.

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 20:42

Vezi și

Aşa a inceput una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste ale secolului al 18-lea. Se intampla la Viena. Pe ringul de dans, contesa Claudia Rhedey şi ducele Alexandru Württemberg. Ea, fiica unui nobil maghiar din Transilvania, rudă cu Vlad Ţepes. El, descendent al familiei regale Germane. Despre ea se spune că era de o frumuseţe răpitoare. Despre el, că n-ar fi mai putut să trăiască fără ea. Aşa că a renunţat la tot şi s-a mutat în castelul de la Sângeorgiu de Pădure, locul de suflet al Claudiei.

După 182 de ani de când s-a stins fulgerător, la doar 29 de ani, contesa Claudia ne întâmpină şi azi, în castelul său de lângă Cluj... cu ajutorul tehnologiei. "Alexander a iubit-o atat de mult pe Claudia incat dupa moartea ei prematura, nu s-a mai recasatorit niciodata si i-a pastrat inima intr-o cutie de aur si a tinut acea cutie mereu cu el", a declarat Gaspar Peter, ghid castelul Rhedey. Fiecare colţ din acest castel ascunde o poveste şi turiştii îşi pot imagina contesa cânta aici, la pian, ori cum pe scările de lemn alergau cei 3 copii - prinţesele Claudine, Amalie şi prinţul Francisc. De aici, totul e istorie. Prinţul Francisc, a fost tatăl reginei Maria a Marii Britanii, supranumită Mary de Teck, căsătorită cu George al V-lea. Fiul lor, printul Albert, devenit George al VI lea după ce a urcat pe tron, este cunoscut mai degrabă ca regele bălbâit. El este tatăl reginei Elisabeta a II-a, răposata mamă a actualului rege, Charles.

"Regele charles al III-lea este descendenţă de gradul al şaselea de la Claudia, Claudia fiind stra stra stra bunica regelui Charles al III-lea", a declarat Gaspar Peter, ghid castelul Rhedey. Contesa de Rhédey a fost înmormântată în Biserica reformată din Sângeorgiu de Pădure. În 2008, Charles a venit aici s-a închinat la mormântul în care se odihneşte, într-un sicriu de plumb, străbuna lui din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Povestea Claudiei, urmaşa lui Vlad Tepeş şi contesa pentru care Regele Charles a venit special în România. Legătura de sânge dintre suveranul britanic şi România